Deputatul PSD Radu Cristescu, sustinator al extremistilor de dreapta care il considera pe Trump un „trimis al lui Dumnezeu” pe pamant

politica

Deputatul PSD Radu Cristescu este un sustinator al miscarii QAnon, a dezvaluit liderul QAnon Romania, Cornel Sabou. Organizatie de extrema dreapta, QAnon a fost catalogata de FBI in 2020 drept „potentiala amenintare terorista interna”. QAnon este considerata principala repsonsabila de asaltul asupra Capitoliului de la Washington.

Intr-un interviu pentru Vice, Cornel Sabou a declarat ca Radu Cristescu a fost activ pe grupurile online ale QAnon Romania. Cristescu, deputat PSD de Satu-Mare, s-a remarcat in ulrima perioada prin iesiri extrem de agresive la Romania TV si Antena 3.

Cristescu a recunoscut ca a promovat idei sustinute de QAnon, insa a pretins ca nu stia despre ce este vorba.

„Eu i-am vazut pe Facebook, am impresia ca am mai distribuit niste articole pe la ei. Nu subscriu la nicio teorie, ca nu cunosc multe. Nu stiu exact la ce dau like, ca eu ma uit foarte rapid pe articole. Erau vreo doua pagini, si-au schimbat numele, dar in fine, nu sunt atent la aceste chestii”, s-a fofilat politicianul PSD cand a fost intrebat ce stie despre teoriile QAnon.

Cristescu a spus ca se considera la randul lui un patriot si ca il simpatizeaza pe Donald Trump, patronul spiritual al QAnoan. „Are curaj! Dom’le, e un om care spune – cum ar trebui sa spuna foarte multi – lucrurilor pe nume. Iar in politica sunt putini care spun ce au de spus”, a declarat Cristescu.

QAnon Romania este o miscare conspirationista care a pornit din Statele Unite si care il considera pe Trump drept „trimisul lui Dumnezeu pe Pamant”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: