Deputat PSD, fosta judecator CCR: „Comentariile nu vor mai fi permise pe pagina mea de Facebook”. De ce s-a enervat pesedista

politica

Deputatul PSD Simona Maya Teodoroiu, fost judecator CCR, anunta ca nu va mai permite alegatorilor sa ii comenteze pe pagina de Facebook. Reactia ei vine in urma unui articol publicat de jurnalista Ioana Ene Dogioiu in care a fost acuzata ca coordonat pozitiile majoritatii din CSM cu ale PSD pe tema legilor justitiei.

„Intrucat convingerea mea este ca o pagina de Facebook (a mea sau a oricui) nu este un loc unde, sub protectia anonimatului sau a unor ‘nickname’-uri, sa se profereze insulte, amenintari sau orice fel de forme de agresiune verbala, comentariile nu vor mai fi permise. Politica se poate face Altfel: corect, decent, onest”, a anuntat Teodoroiu pe Facebook.

Reactia ei vine la scrut timp dupa ce a amenintat-o pe jurnalista Ioana Ene Dogioiu cu procese. Dogioiu a scris urmatoare, intr-un articol pe Spot Media: „De ce am putea rata intrarea in Schengen. Costul smecheriei si al minciunii”.

„Majoritatea din CSM este coordonata cu PSD prin, spun surse politice, fosta judecatoare CCR, actuala deputata PSD, Maya Teodoroiu, care a si condus negocierile PSD cu PNL pe capitolul Justitie. Daca avizul CSM pe proiect nu era pozitiv, PSD nu vota legile, deci nu puteau fi adoptate in timp.

Asa ca proiectul a inclus cele mai multe dintre dorintele majoritatii CSM, iar cele care totusi au mai ramas pe dinafara au fost preluate de PSD ca amendamente introduse in Parlament.

Dincolo de detaliile despre care am scris deja, problema de fond a acestor proiecte este ca intaresc grotesc puterea unui grup restrans, majoritatea din sectia de judecatori a CSM, elimina orice forma de obiectivitate in promovari si in numirile la conducerea instantelor, lasa judecatorii sclavi pe plantatia sefilor alesi de CSM”

Teodoroiu a reactinat agresiv:

„Intrucat amintiti numele meu, va comunic pe aceasta cale, urmatoarele:

– in ceea ce ma priveste, „sursele politice” pe care le mentionati va mint, ceea ce pentru un jurnalist este grav, aceasta insemnand ca dvs. le preluati si va mintiti cititorii;

– nu cunosc nimic despre vreo coordonare intre „majoritatea din CSM si PSD” in procesul elaborarii si dezbaterii acestor legi si, cu atat mai mult, nu am vreo implicare in ceea ce afirmati(sau mai degraba acuzati) dvs. ca ar exista;

– nu am „condus negocierile PSD cu PNL pe capitolul Justitie”. Daca va referiti cumva la negocierile pentru formarea guvernului, in toamna anului trecut, care au privit, cum era firesc, si capitolul “Justitie”, va anunt (si acest lucru putea fi usor verificat de dvs., discutand cu oricare participant) ca am fost membru al echipei de juristi ai PSD, alaturi de alti doi colegi, care au discutat cu juristi ai PNL si UDMR, aspecte privind prioritatile in domeniul justitiei.

Amendamentele mele sau cel putin punctele de vedere pe care le-am sustinut in cadrul Comisiei speciale privind legile justitiei, pana acum, au in vedere si chestiuni mentionate de dvs. – anume faptul ca legile pot fi imbunatatite, in mod evident, din ratiuni interne – sustineri ale magistratilor insisi si ale institutiilor sistemului judiciar, dar si externe – imperative legate de recomandarile MCV, de aderarea Romaniei la spatiul Schengen sau de indeplinirea unor jaloane din PNRR.

Daca mai legati in mod mincinos sau calomnios numele meu de intelegeri subterane sau ale tipuri de actiuni care imi sunt straine si care, asa cum le prezentati dvs., ar fi de natura sa duca la compromiterea unor sanse sau angajamente externe ale Romaniei, voi actiona pe toate caile legale pentru a stabili adevarul si a va obliga sa va informati cel putin neutru cititorii”, a scris fosta judecatoare CCR pe Facebook.

 

Mai mult despre:

Comentarii: