Deputatii au aprobat marirea salariilor bugetarilor cu 10%. Guvernul Ciolos trebuie sa gaseasca banii

news

Amendamentul prin care salariile bugetarilor vor creste cu 10% a fost votat de Camera Deputatilor aproape in unanimitate. De luna viitoare ar urma sa se aplice majorarea salariala, majorare pe care le va avea de platit urmatorul Guvern, cel pe care il formeaza zilele acestea Dacian Ciolos.

Deputatii Coalitiei au decis in comisia de munca, unde se discuta ordonanta de majorare a salariilor a medicilor, sa fie crescute cu 10%, de la 1 decembrie, toate salariile bugetarilor. Amendamentul a fost depus in ultimul moment de presedintele comisiei, pesedistul Adrian Solomon si a avut sustinerea reprezentantilor Ministerului Muncii la discutii. Asta desi, potrivit estimarilor, costul acestei decizii este de aproape 5 miliarde de lei in bugetul anului viitor.

Ajuns la vot in Camera Deputatilor, care era for decizional, amendamentul la Ordonanta de Urgenta care prevedea cresterea cu 25% a salariilor cadrelor medicale a fost votat aproape in unanimitate.

Practic, desi dimineata atat liberalii, cat si liderul social democratilor sustineau ca in acest moment nu pare sustenabila propunerea de crestere salariala, foarte multi deputati au votat impotriva recomandarilor sefilor lor. Practic, ordonanta a fost votata cu 311 voturi pentru, 7 abtineri si un singur vot impotriva. Acum, proiectul merge la promulgare la Presedintele Romaniei.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, ca sustine amendamentul PSD privind cresterea salariala de 10 la suta in sectorul bugetar, mentionand ca efortul bugetar este de 1,5 miliarde lei.

Rovana Plumb a facut aceste declaratii, la Guvern, intrebata de jurnalisti daca sustine amendamentul in acest sens depus de PSD la dezbaterea in comisiile Camerei Deputatilor a OUG 35/2015 privind cresterile salariale in sistemul sanitar.

„Am ajuns la concluzia ca votul pentru acest proiect este esential. (…) Asteptam un studiu de impact ulterior, care sa arate in ce masura este realizabila aceasta aplicare si in ce masura va putea fi efectiv aplicata. Acest lucru va putea fi realizat de noul Guvern, care va fi investit probabil saptamana viitoare”, a spus copresedintele PNL Alina Gorghiu, la Parlament.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: