Deputatii l-au scapat pe Ghita de CATUSE. Prima reactie: „Nu m-am nascut sa FUR”

politica

Deputatii au respins miercuri cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a lui Sebastian Ghita, dupa ce stabilisera ca acesta nu poate fi nici retinut de procurorii anticoruptie, care au formulat sapte capete de acuzare impotriva acestuia, printre care dare de mita si trafic de influenta.

Deputatul PSD Sebastian Ghita a declarat, miercuri, dupa ce plenul a respins solicitarea DNA de retinere si arestare preventiva a sa, ca nu doreste sa mai ajunga intr-o situatie similara, adaugand ca „nu m-am nascut sa fur”.

Ghita a spus ca nu i-ar dori nimanui sa treaca prin asa ceva si nu doreste sa mai ajunga in situatia asta.

„Este doar o chestiune de principii democratice si cred ca in felul acesta am reusit sa-i sensibileze pe colegii mei, dupa o lupta, va marturisesc, destul de obositoare. Nu i-as dori nimanui sa treaca prin asa ceva. Nu m-am asteptat niciodata in viata mea sa ajung in situatia aceasta si nici nu doresc sa mai ajung. Nu doresc nici unui alt cetatean, asa cum am si spus-o si cred ca menirea, venirea oamenilor pe lume este sa creeze, sa munceasca, sa se dezvolte, nu sa participe la dosare. Cu toata puterea o spun: eu nu m-am nascut sa fur. Nu m-am nascut sa fac contracte cu statul, din care sa fur bani. M-am nascut sa creez, sa ma dezvolt impreuna cu ai mei si cu cei cu care muncesc si nu cred ca acest lucru este un lucru de condamnat in Romania”, a sustinut Ghita, citat de Mediafax.

Plenul Camerei Deputatilor a respins miercuri solicitarea DNA de retinere si arestare preventiva a deputatul PSD. La vot au participat si fostul premier Victor Ponta si deputatul Elena Udrea.

„Comisia de numarare a voturilor a constatat urmatoarele: au fost prezenti 292 de deputati, numar de voturi anulate — doua, numar de voturi valabil exprimate — 284, din care voturi pentru — 107, voturi contra — 176, o abtinere si, imi permit eu sa spun, un nurofen pe care l-am gasit acolo. Potrivit Constitutiei si Regulamentului Camerei Deputatilor, hotararea se adopta cu votul majoritatii deputatilor prezenti. Se constata ca nu a fost intrunit numarul de voturi necesar pentru adoptarea proiectului de hotarare”, a anuntat deputatul PNL Mircea Dolha.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: