Deputatul Niculae Mircovici, condamnat definitiv la sase luni inchisoare cu suspendare

politica

Deputatul Niculae Mircovici, reprezentant al Uniunii Bulgare din Banat – Romania, a fost condamnat definitiv, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Un complet de cinci judecatori de la Curtea suprema i-a respins lui Niculae Mircovici apelul si a mentinut decizia instantei de fond din 11 decembrie 2014, prin care deputatul a fost condamnat pentru conflict de interese.

Niculae Mircovici a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului General in martie 2014, ancheta fiind deschisa in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Potrivit ANI, Niculae Mircovici a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de deputat, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca in baza caruia sotia sa a fost angajata in perioada 5 ianuarie 2009 — 15 iunie 2010 in functia de referent in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 35, Timis.

De asemenea, Niculae Mircovici a incalcat dispozitiile art. 253 (1) din Codul Penal al Romaniei, intrucat a avizat contractul individual de munca incheiat de sotia sa cu Camera Deputatilor, decizie in urma careia sotia a realizat un venit net in suma totala de 20.387 lei.

Sursa: Agerpres

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: