Deputatul PSD Laura Vicol Ciorba a dat in judecata aktual24.ro. Solicita despagubiri in valoare de 190.000 de lei

politica

Deputatul PSD Laura Vicol Ciorba l-a dat in judecata pe administratorul site-ului aktual24.ro, Ovidiu Albu, pentru ca ar fi adus „prejudicii de imagine prin ingerinta nejustificata in viata intima si privata”.

Vicol Ciorba, membra a Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, solicita despagubiri in valoare de 190.000 de lei si stergerea articolului „Fostul iubit al PSD-istei Laura Vicol, Leo de la Strehaia, condamnat definitiv la 2 ani si jumatate cu executare: ‘Laura esti viata mea/Fara tine nu pot sta’”,  publicat pe 29 septembrie 2021.

Deputata PSD l-a dat in judecata si pe jurnalistul Grigore Cartianu pentru ca a publicat un articol asemanator, solicitandu-i si acestuia tot 190.000 de lei.

Imediat dupa publicarea acestui articol, Vicol Ciorba a transmis redactiei aktual24.ro urmatoarea notificare:

Notificare

privind lipsa totala a acordului meu in ceea ce priveste difuzarea/postarea oricarui material de presa scrisa, de orice natura, ce constituie o atingere grava a vietii mele private, a reputatiei si/sau imaginii mele, asa cum este aceasta descrisa de art. 8 CEDO, art. 71 si urmatoarele din Noul Cod Civil.

Va informez ca in ziua de 29.09.2021 au fost aduse atingeri grave imaginii si reputatiei mele prin articolul publicat pe site-ul aktual24.ro de catre redactorul Victor Gheja, intitulat „Fostul iubit al PSD-istei Laura Vicol, Leo de la Strehaia, condamnat definitiv la 2 ani si jumatate cu executare: „Laura esti viata mea/Fara tine nu pot sta”.

Modul insistent si episodic cu care subiecte din viata mea privata sunt dezbatute intr-un mod tendentios de catre publicatia dumneavoastra creeaza sistematic un prejudiciu de imagine subsemnatei.

Potrivit dispozitiilor art. 74 lit. f) Cod Civil, constituie atingeri aduse vietii private difuzarea de stiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viata intima, personala sau de familie fara acordul persoanei in cauza.

In consecinta, prezenta notificare nu constituie o forma de manifestare a dreptului la replica, pe care imi rezerv optiunea de a-l solicita in termen legal, ci exercitiul dreptului legal de a ma opune expres publicarii de materiale ce imi afecteaza viata privata, imaginea si reputatia.

Pentru aceste motive va adresez solicitarea ca, de la primirea prezentei, sa inlaturati cu maxima celeritate toate articolele/postarile referitoare la subsemnata si sa sistati abordarea subiectelor care privesc viata mea privata, afirmatiile tendentioase continute in respectivele articole producand prejudicii imaginii si reputatiei profesionale, influentand in mod negativ opinia publica.

In eventualitatea in care nu veti da curs prezentei notificari, imi rezerv dreptul de a ma adresa instantei judecatoresti competente pentru a obtine repararea tuturor prejudiciilor patrimoniale si nepatrimoniale pe care persoana juridica pe care o reprezentati le-a cauzat prin faptele ilicite constand in publicarea articolelor privind viata privata a subsemnatei.

Reactia lui Ovidiu Albu la aceasta notificare se regaseste in acest articol: Reflexele totalitare ale PSD. Doamna deputat Vicol Ciorba, ne dati aprobare pentru acest articol?

Comentarii: