Deputatul PSD Plesoianu, dupa o luna de tacere, anunta ca romanii gandesc cu stomacul: „Suntem o colonie, romanii nu au nazuinte de libertate”

politica

Deputatul PSD Liviu Plesoianu sustine ca „Romania este o colonie” si ca romanii nu inteleg ce este libertatea, sugerand ca gandesc cu stomacul. Afirmatiile vin dupa o tacere de o luna.

„Ne comportam la nivel social ca un mare stomac. Omul, in discutiile publice, a devenit extensia unui mare stomac. (…) Date fiind conditiile actuale, Romania nu poate fi nimic altceva decat o colonie. Foarte multi inteleg ca suntem o colonie, bine, sunt si unii care nu inteleg asa, asta e. Nu avem cum sa fim altceva, avand in vedere modul in care se comporta si se raporteaza la sine poporul roman, el nu poate fi decat o colonie.  Tara noastra nu poate fi altceva in momentul de fata.

Ca sa nu mai fim o colonie, ar trebui ca foarte multi, o masa critica a poporului roman sa aiba nazuinte de libertate. Ca sa ai nazuinte de libertate, o conditie esentiala este sa intelegi ca nu esti liber. Iar ca sa constientizeze ca nu esti liber, trebuie sa te intereseze un concept precum acela de libertate. Ori pentru foarte multi, conceptul de liberatte ori este absent in totalitate, ori extrem de vag”, sustine Plesoianu.

Deputatul PSD Liviu Plesoianu, una dintre cele mai exotice figuri din Parlament, si-a anuntat admiratorii, in decembrie, ca nu mai sufla o vorba timp de o luna, dupa care va „aprinde lumina”.

„Pana in data de 24 Ianuarie, imi voi impune o iesire din cuvinte. Pe 24 Ianuarie, voi reveni, aici sau altfel, si voi aprinde lumina deasupra mugurilor unui drum. Un drum al celor care inteleg ca… drumul va fi propria lor creatie, iar nu doar o noua carare batuta cu numele schimbat…”, anunta Plesoianu pe Facebook.

Plesoianu a incercat sa candideze la alegerile prezidentiale, insa nu a reusit sa stranga numaurl necesar de semnaturi. Ulterior, el a intrat in conflict cu prietenii lui de la Antena 3, Mihai Gadea si Mircea Badea, care nu au dorit sa il mai cheme in emisiuni pentru a nu afecta procentele candadidatului PSD, Viorica Dancila.

„Cand am constatat cu maxima stupoare cum oameni pe care ii consideram sufleteste apropiati se fac brusc ca nu exist si chiar ca nu am existat niciodata, cand am observat cum, din senin, se instituie o blocada media EXACT unde nu m-as fi gandit niciodata ca e cu putinta, NU m-am intrebat daca mai are rost sa continui, desi e foarte trist ca asa ceva a fost posibil si ca asa ceva a fost acceptat!”, scria Plesoianu in septembrie.

Mai mult despre:

Comentarii: