Deputatului AKM i-a pierit vitejia in fata procurorilor. Declaratii ridicole date in fata anchetatorilor: „Am vrut sa ma dau mare”

politica

Catalin Radulescu le-a spus anchetatorilor ca a fost iritat de jurnalistii care l-au intervievat si ca a blufat: a spus ca are acasa o arma pe care a folosit-o la Revolutie, ceea ce n-ar fi insa adevarat, scrie Digi24.

Catalin Radulescu le-a spus procurorilor ca nu a facut altceva decat sa se dea mare si ca prima arma a detinut-o in anul 1999.

Catalin Radulescu a fost audiat pe 15 martie, dupa ce procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar de tulburare a linistii si ordinii publice dupa ce parlamentarul a spus intr-un interviu ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si se declara pregatit sa o foloseasca din nou. Totodata, el a criticat protestatarii din Piata Victoriei.

Deputatul le-ar fi spus procurorilor ca regreta ca s-a ajuns la ”escaladarea declaratiilor sale”, precizand ca nu a avut intentia de a ameninta pe cineva sau de a genera ”o stare de insecuritate”.

”Am inceput sa bravez, sa ma dau mare, laudandu-ma ca as avea arma pe care am avut-o la Revolutie, ceea ce nu este adevarat. Nu am tras la Revolutie. Am cazut victima a propriei mele superficialitati”, le-ar fi spus parlamentarul procurorilor, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca anul trecut – dupa ce a fost condamnat la inchisoare cu suspendare, pentru coruptie – i-a fost ridicata o a treia arma, care era neletala.

Politistii argeseni au descoperit ca arma de panoplie, acel AKM, nu avea un dispozitiv de siguranta, asa cum prevede legea. Acesta este motivul pentru care politistii i-au anulat deputatului permisul de portarma.

„Eu sunt colectionar, am niste arme, dar n-am tras in viata mea. Arma pe care eu o am acasa am cumparat-o, sunt si colectionar. Am spus si voi spune – daca vreodata in tara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi iesi in strada cu arma. Si cu asta am clarificat subiectul. La Revolutie am iesit in strada tot asa, impotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru niste idei pentru care lupt – drepturile si libertatile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu in viata voastra”, spunea recent Catalin Radulescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: