Descoperire exceptionala in Scheii Brasovului: CRUCEA la care se ruga Arsenie Boca in inchisoare

news

Descoperire de exceptie in Biserica Sfanta Treime din Scheii Brasovului. Crucea de rugaciune a parintelui Arsenie Boca a fost gasita dupa ce a fost data disparuta in urma cu 68 de ani. In jurul acestei sfinte cruci s-a impletit o adevarata legenda.

Pe vremea cand parintele Arsenie Boca a fost inchis in temnitele Securitatii, gardienii il vedeau rugandu-se la ea prin vizeta. Insa, atunci cand intrau in celula sa pentru a o confisca, aceasta cruce disparea. Bucuria cea mai mare a preotilor din Scheii Brasovului a fost aceea de a descoperi aceasta cruce in Biserica Sfanta Treime, in altarul lacasului de cult, langa antimis.

In urma mai multor cercetari rezultate din arhivele bisericii, s-a descoperit crucea din argint cu care binecuvanta credinciosii parintele Arsenie Boca, ajunsa intr-un mod inexplicabil sub antimis (panza pusa in altar pentru a aseza pe ea painea sfintita si potirul).

„Eu mi-am luat doctoratul si am tot studiat foarte mult isoria Bisericii Sfanta Treime. Asa am gasit aceasta fotografie istorica, la resfintirea bisericii, in data de 15 septembrie 1947, unde a participat si parintele Aresenie Boca, unde avea in mana o cruce de binecuvantare. Am cautat documente sa vedem daca ne-a donat-o noua. Din pacate nu am gasit astfel de documente. Din fericire, a vrut bunul Dumnezeu sa o gasim in cele din urma. Am restaurat-o si am gasit scris pe ea 15 septembrie 1946, cand a avut loc sfintirea bisericii. O vom pune acolo unde ii este locul, in fata sfantului altar”, a declarat preot prof. dr. Aurelian Reit, citat de newsbv.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: