Descoperire ISTORICA: „Este dovada existentei unei CIVILIZATII pierdute – Galerie FOTO

externe

Semir Osmanagic este un arheolog bosniac care sustine ca a facut o descoperire istorica. Barbatul a gasit o sfera din piatra, cu un continut mare de fier, despre care se crede ca este cea mai veche piatra facuta de om si care ar putea dovedi existenta unei civilizatii pierdute, in urma cu 1.500 de ani, potrivit The Telegraph

Descoperirea a fost facuta intr-o padure aflata langa orasul Zavidovici. Arheologul este supranumit „Indiana Jones de Bosnia”, facandu-se remarcat si in anul 2015, cand a declarat ca mai multe dealuri din Valea Visoko ar fi de fapt piramide antice interconectate prin tuneluri secrete.

Pe baza afirmatiilor sale, guvernul bosniac a finantat mai multe excavari in zona. „Am aflat ca rade lumea de noi, dar niciun guvern din lume nu ar trebui sa taca in privinta unor lucruri pozitive”, spunea premierul de atunci Nedzad Brankovic.

Cu toate acestea, presedintele Asociatiei Europene a Arheologilor a descris descoperirile de la Visoko drept „o absurditate”: „Exista cateva situri arheologice autentice in acea zona, dar sa spui ca sub ele se afla o structura antica veche de 12.000 de ani este fantezist si oricine cu minime cunostinte de arheologie sau istorie poate sa-si dea seama de asta”.

sfera2
sfera3

Pe de alta parte, in cazul sferei de piatra de langa Zavidovici, unii arheologi considera ca aceasta ar fi putut fi creata in mod natural, prin sedimentare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: