Descoperire majora: Reteaua de propaganda a AUR il promoveaza puternic pe Piedone pe Facebook. Piedone este sustinut deja si de principalele televiziuni de stiri, Antena 3 si Romania TV

analize

Cristian Popescu Piedone este puternic promovat pe Facebook si de ampla retea de propaganda construita de AUR, arata o investigatie realizata de EFOR (Expert Forum). Numeroase pagini de Facebook asociate cu AUR rostogolesc mesajele populiste ale lui Piedone. 

Respectivele pagini Facebook de propaganda sunt asociate cu pretinse site-uri de stiri pentru a avea credibilitate.

EFOR a constatat, folosind instrumentul public Ad Library, ca teme de campanie ale lui Piedone, precum “Borcanele lui Piedone”,  sunt promovate pe aceste pagini, care sunt folosite in special pentru a disemina mesaje de propaganda ale AUR.

„Modul de operare e deja unul clasic. Intai se creeaza o retea de zeci de pagini; EFOR a identificat doar 16, dar cu siguranta exista altele care pot fi adaugate. In pasul doi aceasta retea de pagini incepe sa creeze continut diseminat copy-paste pe toate retelele.

Ce putem observa? Exista aceasta retea de website-uri care distribuie continut pozitiv despre membri partidului AUR, initiativele lor legislative, reactii in presa, proteste, promovare directa chiar, fiind in mod vizibil o porta-voce a partidului, singurul scop al acestor retele fiind sa popularizele continutul AUR si sa ii maximizeze impactul. Reteaua a fost folosita si pentru a promova continut despre Cristian Popescu Piedone si campania sa electorala online de tip meme-uri ilustrate. Ce se afla sub acest teren comun de actiune, nu stim. De ce website-urile atasate AUR il promoveaza pe Piedone, daca AUR are un candidat anuntat la Primaria Generala, Mihai Enache?”, noteaza EFOR.

Piedone se promoveaza drept un candidat „anti-sistem”, „anti-politicieni” si chiar anti PSD-PNL in conditiile in care candideaza din partea PUSL, partid controlat de Dan Voiculescu, fost turnator la Securitate, in conditiile in care este sustinut puternic de Antena 3 si Romania TV, principalele canale de propaganda ale PSD, si in conditiile in care fiul sau este deputat PSD.

Aceste date duc la concluzia ca Piedone este sustinut discret de PSD-PNL si, iata, si de AUR. Candidatul anti-sistem este de fapt candidatul real al „sistemului”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: