Descoperire SOCANTA in Norvegia: Aprox. 30.000 de refugiati au identitati FALSE

externe

Autoritatile din Norvegia au in baza de date circa 27.000 de migranti care au fost sau sunt in continuare in aceasta tara folosind acte false, relateaza miercuri agentia DPA.

Cu ajutorul tehnologiei computerizate de recunoastere a chipului uman, centrul norvegian insarcinat cu gestionarea documentelor de identitate a descoperit 106 identitati folosite succesiv de mai multe persoane. Se presupune ca unii migranti au stat in Norvegia sub mai multe identitati.

‘Daca avem in vedere intreaga baza de date, aproximativ 27.000 de persoane care au fost ori sunt in prezent in Norvegia au intrat in aceasta tara cu documente false’ sub o alta identitate decat cea reala, a declarat un responsabil din cadrul acestui centru.

Descoperirea a fost facuta in urma unui proiect pilot prin care s-au analizat 16.000 din cele circa trei milioane de fotografii din documentele de identitate salvate in baza de date de Ministerul norvegian de Externe.

‘O persoana poate fi un infractor sub o identitate, poate primi un credit de studii sub o alta si ajutoare sociale sub o a treia identitate’, explica responsabilul citat, potrivit Agerpres.

Problema identitatilor false in randul migrantilor a fost sesizata si de autoritatile germane, care au observat ca aproximativ 30% dintre refugiatii care afirma ca sunt sirieni, atunci cand sunt inregistrati in evidentele autoritatilor pentru obtinerea statutului de refugiat, au de fapt alte nationalitati. Ei mint in incercarea de a obtine mai usor azilul, sirienii beneficiind de o examinare accelerata a dosarului, iar adevarata lor nationalitate este foarte greu de verificat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: