Descoperire surprinzatoare despre CREIERUL bebelusilor

life

Multi doctori credeau ca creierul bebelusilor nu este atat de dezvoltat incat sa simta durerea, insa un nou studiu arata cu totul altceva.

Creierul bebelusilor reactioneaza similar cu cel al unui adult, atunci cand este expus unui stimul dureros, sustine un grup de cercetatori din Marea Britanie, care a efectuat un studiu in premiera mondiala, folosindu-se de imagistica prin rezonanta magnetica (IRM).

In prima parte a studiului, cercetatorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie au constatat ca 18 din cele 20 de regiuni ale creierului, care devin active la stimuli durerosi, s-au activat si in cazul bebelusilor.

De asemenea, cercetatorii au comparat scanarile cerebrale ale sugarilor care au fost atinsi in talpa, in timp ce dormeau, (fiindu-le creata astfel senzatia ca au fost intepati usor cu varful unui creion), cu cele ale adultilor, care au fost supusi unui stimul de aceeasi natura, insa de patru ori mai puternic. Pentru ca raspunsurile cerebrale in cele doua cazuri sunt similare, cercetatorii au concluzionat ca bebelusii au un prag de durere mult mai mic decat cel al adultilor.

„Evident, copiii nu ne pot vorbi despre experienta lor in ceea ce priveste durerea si tocmai de aceea este dificil sa incerci sa deduci intensitatea durerii in cazul lor, doar pe baza observatiilor vizuale”, a afirmat Rebecca Slater, medic al Departamentului de Pediatrie din cadrul Universitatii Oxford, citata de Huffington Post.

„In trecut se credea ca bebelusii nu simt durere. De-abia in ultimii 20 de ani, oamenii au inceput sa isi dea seama ca bebelusii lor au dureri ce trebuie tratate”, a mai spus Rebeccah Slater.

In studiu au fost inclusi zece bebelusi si zece adulti. Medicii au analizat activitatea electrica a creierului ca raspuns la o serie vasta de stimuli. Consluziile acestui studiu vor fi folosite pentru crearea unor scheme mai sigure de tratament pentru bebelusii bolnavi. Astfel, spun oamenii de stiinta, riscul de supradozaj va fi evitat.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: