Descoperire uimitoare. Soarele are o gaura IMENSA, ce produce efecte asupra Pamantului

news

NASA a mai anuntat o descoperire interesanta: o gaura neagra uriasa a fost detectata pe suprafata soarelui, care „scuipa” vant solar spre Pamant. Curentii de aer de mare viteza ar fi cei care au declansat saptamana trecuta un spectacol de lumini, mai multe aurore in diferite zone ale Terrei.

O fotografie care a fost realizata pe 10 octombrie de la bordul Observatorului Dinamicii Solare arata clar o gaura coronala imensa. Haul urias este situat pe stratul exterior al Soarelui, numit coroana, in emisfera nordica, scrie huffingronpost.com, si are diametrul de 50 de ori mai mare decat Pamantul. Gaura coronala sufla un vant solar cu viteza de 800 de kilometri pe secunda.

O furtuna geomagnetica a fost monitorizata de NASA saptamana trecuta, iar meteorologii depistat in vantul de la suprafata Pamantului particule incarcate electric.

Gaurile coronale sunt adesea sursa de vanturi solare mai rapide decat cele normale, intrucat acestea se afla in regiuni mai reci de pe Soare. Aceste regiuni au o densitate de materie solara mai mica, iar liniile de camp magnetic sunt mai slabe.

Cand vantul solar ajunge in zona Pamant, poate perturba magnetosfera planetei noastre si poate provoca furtuni geomagnetice. Astfel de furtuni creaza aurore frumoase, insa pot afecta si sistemele de comunicare prin satelit si radio.

Oamenii de stiinta de la NASA nu au indicat ce durata de viata va avea gaura neagra, dar gaurile coronale raman la suprafata Soarelui chiar si cativa ani, timp in care isi pot modifica forma si dimensiunea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: