„Desfiintarea imediata a Sectiei Speciale”. USR a prins-o pe Dancila cu tertipuri, ii cere sa publice „de urgenta” Raportul GRECO

politica

Presedintele USR, Dan Barna, ii solicita premierului Viorica Dancila sa dea publicitatii, „de urgenta”, raportul GERCO privind justitia din Romania. Mai multe surse anunta ca raportul este extrem de dur fata de Sectia Speciala a Adinei Florea.

”Cerem Guvernului publicarea de urgenta a ultimului raport GRECO despre Romania!

Zilele trecute a fost adoptat un nou raport GRECO referitor la situatia justitiei din Romania, care se anunta a fi dezastruos pentru tara noastra.

Deja nu mai vorbim doar de ingrijorarea exprimata de o institutie europeana. Vorbim de posibilitatea unor sanctiuni care vor costa foarte mult Romania pe termen nedefinit. Iar principala problema este una pe care Uniunea Salvati Romania – USR a semnalat-o inca din primul moment: existenta si activitatea Sectiei Speciale de Investigare a Infractiunilor comise de magistrati.

Dupa ce PSD si ALDE au tavalit efectiv justitia din Romania si au fortat trecerea ei sub controlul total al coruptilor si acolitilor lui Dragnea sau Tariceanu, incepe sa se vada gravitatea consecintelor asupra romanilor. In aceste conditii Guvernul tergiverseaza intentionat publicarea acestui raport.

Sa va fie rusine! Ati incercat sa distrugeti democratia si statul de drept din Romania si ati fugit, de fiecare data, de orice forma de raspundere prin amanari, manipulare ordinara si incalcari ale statului de drept!

USR cere oficial prim-ministrului Viorica Dancila publicarea de urgenta a acestui raport, desfiintarea imediata a Sectiei Speciale si luarea fara nicio intarziere a tuturor masurilor necesare pentru reinstaurarea statului de drept din Romania la nivelul unui stat membru al Uniunii Europene! Orice intarziere denota inca o data modul corupt, incompetent si lipsit de orice urma de responsabilitate in care guvernati Romania!”, a scris Barna.

Grupul statelor impotriva coruptiei, GRECO, a intocmit un nou raport, de o duritate fara precedent, pe tema aplicarii recomandarilor referitoare la justitia din Romania. Expertii GRECO se declara foarte ingrijorati de activitatea Sectiei Speciale de Investigare a Infractiunilor comise de magistrati si recomanda Guvernului sa desfiinteze aceasta ”anomalie a sistemului judiciar” care pune in pericol independenta justitiei, informeaza G4Media.ro.

Expertii GRECO spun ca sectia speciala poate fi folosita in scopuri politice si critica faptul ca Guvernul a scos activitatea sectiei in afara autoritatii procurorului general.

In raport se mai arata ca Romania nu doar ca a ignorat total si a incalcat recomandarea de a desfiinta sectia speciala, ci a intarit-o detasand politisti care, contrar tuturor regulilor, vor ancheta magistrati.

Mai mult despre: ,


Comentarii: