Desi a fost data afara, profesoara Cristina Tunegaru refuza ofertele de la scolile private: „Nu ma las cu una cu doua”

news

Profesoara Cristina Tunegaru, data afara din scoala la scurt timp dupa ce a criticat-o pe Gabriela Furea pentru ca face un „show comunistoid grotesc”, afirma ca are de gand sa ramana in sistemul public. Ea anunta ca a refuzat ofertele unor scoli private.

„Dragii mei, va multumesc pentru incurajarile voastre si sutele de mesaje, la care incerc sa va raspund. Multumesc si domnului Pavel Nastase pentru implicare si as vrea sa ii transmit ca este dezinformat. Pe postul pe care l-am ocupat „nu s-a intors” niciun titular; ar fi ipocrit sa pretind continuitate pe un post rezervat. Postul era vacant si aveam dreptul legal sa solicit continuitate sau sa-l castig din nou la concurs. Am aflat insa cu stupoare ca nu pot depune cererea pentru ca orele „s-au dat” unui profesor care a fost adus de la alta scoala din sectorul 2. Ca urmare, unele dintre clasele mele vor studia cu al treilea profesor de romana in trei ani. Ce efecte produce instabilitatea perpetua asupra evolutiei lor ?

Nu cer niciun tratament special, am vrut sa trag un semnal de alarma asupra unei situatii pe care o consider anormala. Stiu ca metodologia permite asemenea miscari. Daca domnul Nastase vrea sa ajute cu ceva, atunci sa modifice metodologia astfel incat sa fie urmarit interesul elevilor si toti profesorii sa concureze in conditii egale, pe merit.

Am primit multe oferte din partea scolilor private. Vreau sa continui in sistemul public, intr-o scoala in care pot aduce valoare adaugata, pentru ca in scolile normale, unde parintii nu-si permit meditatii la toate materiile, simt ca pot sa schimb niste destine. Nu ma las cu una cu doua”, a scris Cristina Tunegaru.

Cristina Tunegaru, care a avut mai multe declaratii critice la adresa sistemului de invatamant, dar si a amestecului Primariei Bucuresti in activitatea scolara, a anuntat, joi, pe Facebook, ca a fost data afara din scoala, desi nu a venit nimeni sa o vada la ore, sa se intereseze de progresele elevilor ei sau sa vorbeasca cu parintii si cu copiii.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a sustinut, vineri, intr-un comunicat remis presei, ca declaratiile profesorului suplinitor de la Scoala Gimnaziala nr. 95 Cristina Tunegaru, potrivit carora ar fi fost data afara fara nicio inspectie sau evaluare a activitatii sale, „nu corespund adevarului, sunt fara baza legala si aduc prejudicii de imagine” primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, si inspectoratului.

„Consideram ca declaratiile doamnei profesor Cristina Tunegaru nu corespund adevarului, sunt fara baza legala si aduc prejudicii de imagine doamnei Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, si Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti”, sustin reprezentantii ISMB.

De asemenea, Biroul de presa al Primariei Capitalei a transmis ca primarul Capitalei condamna orice incercare de face o legatura intre intreruprea activitatii profesoarei Cristina Tunegaru la Scoala 95 din Bucuresti si criticile cadrului didactic la adresa sa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: