Desi era premier, Dancila spune ca n-are nicio treaba cu represiunea din 10 August: „Eram in concediu”

politica

Viorica Dancila a declarat, despre informatiile aparute in spatiul public despre dosarul 10 august, ca „si pe mine vor sa ma amestece”. Liderul PSD a precizat ca nu are informatii pe care sa le comunice anchetatorilor despre evenimentele de atunci, in acea perioada fiind in concediu.

„Nu am ce sa le spun anchetatorilor legat de 10 august. Am fost informata de actiunile de pe 10 august. In perioada respectiva eram intr-un concediu de patru zile, singurul din perioada in care am fost premier pe care presedintele Romaniei mi l-a contestat la CCR. Dansul, care a avut zeci de perioade in care a fost in concediu, cand a avut si premierul o solicitare pentru patru zile de concediu, a contestat-o la CCR, ceea ce arata dubla masura pe care a folosit-o presedintele. Nu am nimic sa-mi reprosez. Numele meu nu va aparea in acest dosar pentru ca nu am niciun amestec in acest dosar”, a declarat, joi, prezidentiabilul PSD, Viorica Dancila, intrebata daca a fost chemata la audieri de catre procurori privind evenimentele de pe 10 august 2018 si daca are informatii in plus despre acest eveniment.

Viorica Dancila nu a vrut sa comenteze informatia potrivit careia Liviu Dragnea ar fi primit informatii atunci de la Jandarmerie si Guvern privind ceea ce s-a intamplat in Piata Victoriei pe 10 august 2018.

„Sunt informatii pe surse pe care nu vreau sa le comentez. Eu consider ca ceea ce va aparea in dosar, ceea ce vor spune procurorii este baza de la care putem sa plecam. Asa pot aparea foarte multe informatii. Am vazut ca si pe mine vor sa ma amestece. De fapt, eu cred ca tinta principala ca a aparut acum 10 august, chiar cu o saptamana inainte de alegeri, este contracandidatul pe care vor sa-l cheme in fata procurorilor. Din pacate, nu au ce sa-mi reproseze. Nu am nimic de ascuns”, a afirmat presedintele PSD, citata de Mediafax.

De asemenea, referitor la intrebarea unui jurnalist potrivit careia, in calitate de premier, ar sti daca Liviu Dragnea a fost sau nu tinut la curent in acea perioada cu ce se intampla in Piata Victoriei pe 10 august 2018, Viorica Dancila a precizat: „Nu am de unde sa stiu acest lucru”.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat joi ca a fost declasificat raportul privind protestul din 10 august 2018 si a fost transmis catre DIICOT, unde este deschis un dosar penal. DIICOT anunta ca raportul protestului 10 august, intitulat „Informarea privind manifestatia de protest desfasurata in municipiul Bucuresti in data de 10.08.2018”, si declasificat de MAI cuprinde evaluari cu privire la modul de derulare a evenimentelor si interventia fortelor de ordine.

Acesta a fost declasificat de catre M.A.I. joi si, potrivit DIICOT, „nu cuprinde date referitoare la implicarea unor persoane fara atributii in activitatea de gestionare a interventiei jandarmeriei in timpul protestelor, ci evaluari contextuale cu privire la modul de desfasurare a evenimentelor si cu privire la capacitatea de reactie a fortelor de ordine

Mai mult despre: ,

Comentarii: