Desi regimul de la Kremlin neaga pierderile de pe front, amploarea acestora este relevata de miile de noi morminte aparute in cimitirele rusesti

externe

cimitire rusesti, morti, front, Ucraina, satelit

De cand Rusia a invadat Ucraina, in februarie 2022, sute de mii de soldati din ambele parti au fost ucisi pe campul de lupta.

Oficialii americani au declarat, cu prudenta, ca pana in luna august a anului numarul estimat al mortilor si ranitilor in randul trupelor rusesti ar putea fi de aproximativ 500.000, cifra negata ulterior vehement de Kremlin.

Insa in Rusia, impactul razboiului poate fi vazut in ceea ce par a fi cimitire in expansiune in apropierea garnizoanelor de domiciliu ale „unitatilor militare rusesti de elita”, potrivit Maxar Technologies, o companie privata de sateliti cu sediul in SUA, care a impartasit imaginile din satelit publicatiei Business Insider.

Imaginile arata noi retele de morminte care au aparut pe parcursul celor doi ani de razboi, punctate cu ceea ce ar putea fi pietre funerare care marcheaza fiecare mormant.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat intr-un interviu cu Bret Baier de la Fox News, difuzat joi, ca raportul de pierderi este de un soldat ucrainean la fiecare cinci soldati rusi.

Ministerul britanic al Apararii estimeaza ca, in ritmul actual, Rusia este pe cale sa piarda peste 500.000 de soldati pana la sfarsitul anului 2024.

Imaginile din satelit sunt un memento greu de contrazis asupra numarului tot mai mare de morti din Rusia, pe masura ce soldatii sunt aruncati pe linia frontului care a ajuns sa fie numit „masina de tocat carne”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: