Deutsche Welle: „Realitatea TV, condamnata de statul national-securist pentru ca i-a aparat pe cetatenii maltratati de jandarmi”

analize

Deutsche Welle publica, pe pagina de internet in limba romana, un nou articol foarte critic la adresa Regimului Dragnea. Postul german de radio considera ca intreruperea emisiei postului Realitatea TV este o consecinta a faptului ca acesta „i-a aparat pe cetatenii maltratati de jandarmi”.

Intr-o analiza a modului in care minciuna guverneaza alsturi de PSD, DW afirma ca „adevarul ramane, din unghiul regimului, un ‘dusman al poporului'”.

„Am vazut-o si auzit-o in aceste zile zbenguindu-se nonsalant (minciuna – n.red.) in Parlamentul European. In al carui plen Viorica Dancila a avut tupeul incomensurabil de a declara, fara vreo jena manifesta, ca ‘niciun roman nu poate sa spuna ca Guvernul Roman a luat o decizie impotriva justitiei’.

Iata minciuna groasa, grobiana, personificata si sfruntata, cum cotropeste ea in pas de sarba salile institutiilor europene. Iat-o cum se etaleaza insolent la carma lor si le manjeste, decredibilizandu-le, cum au patat blindatele sovietice, batele si beciurile KGB-ului istoria cehilor si a Europei.

Dar minciuna Dancilei nu e doar a ei. Indoctrinarea, propaganda, strambarea adevarului intru manipularea si lichidarea mintilor romanilor nu e in primul rand si inainte de orice opera ei. Sau a lui Dragnea. E chiar posibil ca, la nivelul lor de alfabetizare si mancurtizare, Dragnea si Dancila sa creada in „adevarul” propriilor minciuni. Nu sunt singurii care le si colporteaza, le acrediteaza si s-ar putea sa le dea si crezare. In fond, in capul lor s-ar putea sa se fi instalat profund convingerea ca romani „adevarati” sunt doar pesedistii, din specia celor care sustin cleptocratia.

Urcarea minciunii pe tronul Romaniei si Europei e opera celor care, prin televiziuni de stiri false, livreaza de ani si decenii in casele romanilor un amestec toxic de inventii, de semiadevaruri, de false interpretari, de zvonuri si scorneli benigne doar in aparenta, in fapt fatale, un amalgam de plasmuiri de falsi dusmani, ca ”statul paralel”. E realizarea celor care se pricep, savant, sa abureasca astfel, incat romanii sa nu priceapa diferenta dintre „a initia” o norma europeana si a o valida si adopta in varianta criminala. Ca, spre pilda, legea recursului compensatoriu.

Ori dintre SRI si politia politica a regimului comunist. Este lucrarea celor care conving oameni altminteri cat se poate de onesti sa creada ca scornelile sunt usa de biserica, iar hotul instapanit asupra lor un om cinstit, care nu le fura libertatea si averea, ci ii apara si ii ajuta.

E performanta celor care, ani la rand, le-au furat si maculat romanilor reperele. Si i-au determinat pe multi sa confunde patriotismul autentic al unor Iuliu Maniu, Noel Bernard, Vlad Georgescu, Neculai C-tin Munteanu, Doina Cornea, sau Mihai Sora, cu nationalismul nihilist, antisemit, xenofob, rasist si antidemocratical legionarilor, al Securitatii comuniste si al nomenclaturii ceausiste.

Sistematica spalare pe creier efectuata prin razboiul hibrid dus impotriva romanilor de instrumentele de agitprop ale postcomunismului si neo-nationalismului resapat, impreuna cu aliatii lor de la Moscova, a facut posibila reaparitia cosmarului. A conditionat restauratia ceausista si edificarea sub regimul Dragnea a statului national-securist. Care-si permite, prin una din institutiile sale, pe nume CNA, sa cenzureze si sa pedepseasca adevarul.

Si sa-l ostracizeze, prin suspendarea emisiunii unui post ca Realitatea tv, care i-a aparat, in stricatul si ipocritul peisaj publicistic romanesc, pe cetatenii maltratati si gazati de jandarmi la 10 august 2018.

A condamna acest post, dar a nu pune la punct televiziunile de linsaj mediatic, care-i induc grav in eroare, de ani si decenii, pe spectatori, la ordinul patronilor lor securisto-cleptocrati, lanseaza un mesaj clar: adevarul ramane, din unghiul regimului, un ‘dusman al poporului’.

Va continua, deci, sa fie reprimat. In aceste conditii nu e de mirare ca defecta democratie romaneasca a sucombat. Uimitor e ca mai exista romani care n-au abandonat lupta pentru adevar.

Si pentru libertate. Al carei simbol ramane de-a pururea Jan Palach. E lupta pe care a dus-o decenii la rand si Europa Libera. Desi are efectul unui dus glacial, intrucat confirma dureros regresul si resuta in antidemocratie, la 30 de ani scursi de la Revolutie, salut din inima revenirea Europei Libere in Romania de dincoace de Prut. E o sansa de renastere pentru asasinatul stat de drept

Dar va putea ea, cu banii Congresului american, sa contracareze, de una singura, ponderea strivitoare a minciunii pesediste? Sau cea, nu mai putin ecrasanta, a propagandei putiniste? Defel. Oricat ar anima-o flacara adevarului, va avea nevoie de ajutor. Si de setea noastra de informatie curata”, scrie Deutsche Welle.

Comentarii: