Deutsche Welle: „Antena 3 este post de fake news si propaganda pesedisto-neonational-comunista”

analize

Articol foarte dur la adresa exponentilor Regimului Dragnea pe pagina de internet a postul public german de radio, Deustche Welle. Autorul articolului, Petre M. Iancu, identifica vinovatii pentru crima comisa la Medias de un recidivist eliberat de Regimul Dragnea.

Pe langa Tudorel Toader si Liviu Dragnea, responsabile de moartea tanarului de la Medias sunt si posturile de propaganda ale PSD, in special Antena 3. „Mai exista un mare vinovat moral. E vorba de televiziunile arondate, zise, fals, ‘de stiri’, cand, in realitate, sunt de fake news si propaganda pesedisto-neonational-comunista, ca si de linsaj mediatic al adversarilor regimului cleptocratic condus de Liviu Dragnea”, scrie DW.

Iata principalul pasaj din articolul publicat de DW:

„Incredibil. Si strigator la cer. Tudorel Toader n-a demisionat din functie nici dupa abominabila crima din Medias, comisa de un ins eliberat prematur pe baza unei schimbari legislative girate de ministrul de justitie.

De ce a trebuit sa moara un tanar de 25 de ani, ucis la Medias de un recidivist? Din cauza cleptocratiei reprezentate de Tudorel Toader.

Care a fost si trebuie calificat drept un ministru al injustitiei. Caci si-a petrecut partea leului din mandat fortand schimbari in magistratura, in codul penal, in codurile de procedura penala, in legislatie si penitenciare de natura sa puna bete in roate justitiei romanesti.

Si sa le usureze viata raufacatorilor. Astfel, sub Toader si mai-marii lui, Romania s-a transformat intr-un rai al penalilor politici, al borfasilor si criminalilor. Profitand de eliberarea sa prematura din inchisoarea la care fusese condamnat pentru tentative de omor de-o extrema brutalitate, unul dintre ei, pe nume Marius Rusu, a ucis din nou, cu aceeasi brutalitate iesita din comun.

Cine e de vina pentru sangele pe care l-a varsat la Medias? Batausul criminal fusese scos inainte de termen din inchisoare, impreuna cu peste zece mii de alti infractori, din care numerosi asasini si violatori, in baza unei legi menite chipurile sa degreveze penitenciarele.

In fapt, e vorba de o reglementare din seria celor care au transformat Romania, in anii regimului dragniot, in paradisul cleptocratic deplans de atatea ori de observatori si comentatori: intr-o gradina Eden pentru faradelege, mari corupti, abuzatori si asasini.

Pentru aceasta schimbare legislativa sangeroasa, raspunderea nu doar morala, ci si politica, o poarta cineva. Nu e greu de identificat cine.

In cauza sunt mai-marii regimului Dragnea, intre care ministrul justitiei, care, ce nerusinare, se disculpa prin sofismul potrivit caruia proiectul legii 167 din 2017 privind recursul compensatoriu a fost initiat sub executivul precedent. De parca n-ar conta cine a validat efectiv aceasta lege stramba.

Si de parca executivul precedent n-ar fi fost sustinut de aceeasi majoritate pesedista. Tudorel Toader si mai-marii regimului Dragnea sunt de vina, pentru ca in mandatul lor si sub presiunea ori autoritatea lor, parlamentul a adoptat legea cu pricina in pofida avertismentelor pe buna dreptate alarmate si repetate ale expertilor, ale societatii civile, ale presei care nu minte.

Ar mai trebui sa intre in pamant si altii pentru legea regimului compensatoriu. Una care si-a aratat mai nou hidosul chip la Medias precum si in cel putin o mie de alte delicte mai putin mediatizate, data fiind absenta unor imagini de un dramatism comparabil. Dar documentate prin retrimiterea dupa gratii a recidivistilor care le-au comis.

Cine in afara de asasin mai e, deci, de vina (moral si politic) pentru varsarile de sange gen Medias? Nu doar ministrul justitiei. Nu doar guvernul PSD-ALDE-UDMR, intre altele si pentru nealocarea fondurilor necesare constructiei si finantarii de inchisori. Nu doar o opozitie ineficienta si incapabila sa se uneasca.

Mai exista un mare vinovat moral. E vorba de televiziunile arondate, zise, fals, „de stiri”, cand, in realitate, sunt de fake news si propaganda pesedisto-neonational-comunista, ca si de linsaj mediatic al adversarilor regimului cleptocratic condus de Liviu Dragnea.

Prevalandu-se de sentinte europene, aceste orduri, zise televiziuni, au scos in fata pseudoexperti care le-au interpretat stramb si manipulator, ca justificare a schimbarii regimului de detentie si a adoptarii legii 167. In acest scop au tocat ani la rand, lacrimogen, la ordinul ex-securistilor infractori de la sefia lor, cazuri melodramatice de prezumtiva „supraaglomerare” a inchisorilor.

Or, Antena 3, de pilda, si-a facut, in aceasta campanie, un obicei si un sistem din a trece cu vederea posibilitatea disocierii criminalilor condamnati pentru fapte de violenta extrem de grave de cei retinuti pentru delicte banale, ori pentru fapte savarsite neintentionat, din imprudenta sau neglijenta”, scrie Petre M. Iancu.

Comentarii: