Deutsche Welle: „Cacialmistii lui Dragnea palmuiesc Germania. Dragnea crede ca-i poate invata minte si pe straini”

analize

Comentariu foarte dur pe pagina de internet a postului public german, Deutsche Welle, privind reactia Guvernului Dancila fata de afirmatiile lui Bernd Fabritius. Inaltul oficial german a declarat zilele trecute ca „in fruntea mesei” la Presedintia Consiliului UE ar trebui sa fie presedintele Klaus Iohannis, nu Viorica Dancila.

„Stiindu-se cu musca pe caciula, regimul Dragnea ar trebui, in mod normal, sa taca malc si sa se ascunda in gaura de sarpe. Dar nu e prostul prost destul pana nu e si fudul. Cu o stridenta demna de o cauza mai buna a iesit, deci, la suprafata”, scrie DW.

Iata articolul din Deutsche Welle, semnat de Petre M. Iancu:

Nici n-a inceput bine anul ca regimul dragniot a si inceput sa aplice lovituri dupa lovituri Romaniei. Si imaginii tarii, afectate grav de stropselile la adresa unui oficial german ale ministrului roman de externe.

Ca un cacialmist prost, caruia i s-a dat sec, dar n-are in carti decat o mana mizerabila si nicidecum pretinsa chinta roiala, infractorul sef al PSDragnea mizeaza pe prelungirea blufului si tactica scandalagiului. Dupa ce, la carma cleptocratiei sale formate din PSDsti caviar, a capturat statul roman, iar rezistentii cu o constiinta civica au obosit sa tot protesteze impotriva unei oligarhii careia pare sa nu-i pese, Dragnea crede ca-i poate invata minte si pe straini.

In acest scop le cauta pricina, aplicandu-le metoda zurbagiului nemaipomenit de artagos, invatata de la inaintasii comunisti, care, stiind ca nu pot castiga cu argumente, le amareau viata prea politicosilor diplomati occidentali socandu-i prin ratoieli mitocanesti. Nu altfel joaca Dragnea prin oamenii sai de casa, care, ca sa-si pastreze privilegiile accepta sa recurga tot mai des la aroganta si insolenta precursorilor lor securisto-nomenclaturisti. Care, stiind ca nu mai pot castiga o partida pierduta din propria lor ineptie, fac un scandal monstru ca sa le strice jocul tuturor romanilor.

Manualul de intrebuintare a metodei cu pricina s-a vazut utilizat din plin si in contenciosul romano-german repus in scena de MAE, cu probabilul ajutor al ambasadei romane de la Berlin. Ambele institutii s-au simtit, chipurile, calcate pe bombeu de aprecierile rezervat critice ale fostului parlamentar german, Fabritius, cu privire la capacitatile reduse ale premierului Dancila, in contrast cu aptitudinile net mai bune ale presedintelui Iohannis, de a reprezenta Romania in Consiliul European.

In replica, MAE s-a stropsit la eminentul om politic romano-german, un sas sibian emigrat cu familia, in anii 80 si intrat in Bundestag in 2013, ca membru al Uniunii Crestin-Sociale, de centru-dreapta.

Ministerul „fantomei securiste” cum pe drept sau pe nedrept i s-a spus adulatorului lui Ceausescu, ex-sluga regimului comunist, Melescanu, l-a facut pe Fabritius la Antena 3 cu ou si cu otet. In plus, MAE a mintit, afirmand ca declaratia experimentatului om politic bavarez l-ar fi ”surprins”. Pentru ca afirmatia Insarcinatului Guvernului federal german pentru minoritatile nationale si pentru etnicii germani din afara tarii stabiliti in Germania e identica, desigur, cu aprecierile de bun simt formulate in prealabil de nenumarate alte voci. De alti oameni politici, de ziare, televiziuni si observatori. Si anume, ca ”Guvernul Romaniei nu este deloc pregatit pentru preluarea Presedintiei Rotative a UE”.

In fapt stim ca guvernul-marioneta condus de V.V. Dancila nu doar ca nu e pregatit sa exercite aceasta presedintie, care ar presupune de pilda, acum, febrile preparative si demersuri pentru impiedicarea unui Brexit dur, despre care insa nu s-a vazut nimic la Bucuresti. e clar ca, date fiindu-le antecedentele, analfabetii si penalii din compozitia acestui executiv sunt exact hapul contraindicat pentru o Europa in acuta criza, cum este, in prezent, Uniunea Europeana.

Stiindu-se cu musca pe caciula, regimul Dragnea ar trebui, in mod normal, sa taca malc si sa se ascunda in gaura de sarpe. Dar nu e prostul prost destul pana nu e si fudul. Cu o stridenta demna de o cauza mai buna a iesit, deci, la suprafata. A anuntat ca da in judecata Comisia Europeana pentru constatarile raportului OLAF legate de dosarul TelDrum. Si si-a potentat atacurile antigermane menite sa slabeasca pozitia presedintelui, singura contrapondere serioasa care pare a tine piept cleptocratiei.

Asa se explica atacurile imunde la adresa lui Fabritius. Care sunt, implicit, atacuri la tara conducatoare a unei Europe democratice considerate ostila de regimul pesedist. Aceasta belicoasa sfruntare damboviteana da bine la extremistii interni si externi si corespunde deci perfect agendei dragniote. Intrebat cine ar trebui sa stea ”in capul mesei” in timpul presedintiei UE, Fabritius a estimat, in deplina conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei, ca acest loc i-ar reveni sefului statului.

Aprecierile oficialului german nu sunt doar de bun simt, ci adecvate normelor romanesti. Dar ce-i pasa unui fosilizat politruc de extractie comunista de legile tarii si de Constitutia Romaniei, pe care Melescanu le-a incalcat flagrant cand n-a vrut sau n-a putut sa organizeze cum trebuie alegerile prezidentiale romanesti derulate, in 2014, in strainatate? Si ce-i pasa de dreptul de vot al romanilor care muncesc in Europa unui ins trimis, se pare, in anii 60 la Geneva, la cursuri postuniversitare, iar apoi la ONU, de securistii regimului comunist instalat de Moscova in Romania?

In schimb, cu tipica limba de lemn a activistului, insuficient rindeluita de ambasador sau de vreun consilier, ministrul de externe, care ar avea tot interesul sa amelioreze raporturile dintre Bucuresti si Berlin, le strica si mai rau decat acum cateva saptamani. Atunci cand se esofa, tot artificial, in legatura cu utilizarea stangace a unui cuvant complex, de catre agentia de stiri DPA. MAE l-a tras deci de urechi pe Fabritius, reprosandu-i, culmea, ca n-ar avea ”calitatea institutionala” de a spune ce spune. E greu de gasit repros mai fals, mai absurd si mai ridicol, ignorand dreptul la opinie.

Ce-a suparat deci, de fapt, executivul dragniot, cel incurajat de viteza cu care, prost sfatuiti, oficialii germani au dat recent inapoi, speriati de furia cu care regimul PSDist a cautat nod in papura Berlinului in contenciosul cu DPA? Parerea, perfect legitima a lui Fabritius, ca, pentru Romania, indepartarea de valorile europene e un „handicap sever”. Pe scurt, Dragnea vrea scandal ca sa-si acopere previzibilul esec monumental. Si ca sa le faca pe plac sustinatorilor sai de la Moscova.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: