Deutsche Welle: „In ce stare se afla o tara ce-si avanseaza tortionarii, dar isi alunga cetatenii rezistenti si torturati?”

analize

Pornind de la cazul protestatarului Doru Oprea, care a ales sa paraseasca Romania dupa ce a fost ranit grav de jandarmi in timpul protestului din 10 august, Deutsche Welle (DW) publica un text taios despre „indiferenta manifestata fata de propriul popor de acest partid (PSD) incremenit in ticalosia restauratiei feudale”.

„In ce stare se afla o tara ce-si avanseaza tortionarii, de ziua nationala, vai, la gradul de general, dar isi alunga cetatenii rezistenti si torturati, ca Doru Oprea, fortandu-i sa emigreze spre a se alatura celor supusi ca el, la 10 august 2018, bastonadei, impuscarilor cu grenade si gazarilor colonelului Paraschiv si trupelor sale de jandarmineri? E de la sine inteles ca nu poate fi cotata altfel decat ca un stat bolnav.

Romania e bolnava grav. In chestiune nu mai e doar democratia ei, statul de drept si justitia, calcate in picioare, toate, de impunitatea si privilegiile de care, intre Carpati si Dunare, incep sa se bucure iar, ca in ceausism si in postcomunism, politistii secreti, batausii, asasinii si schinguitorii din solda dregatorilor politici. In chestiune e periclitarea demografica a unui popor fortat de revolutia antimeritocratica declansata de pesedism si de neonational-comunism cu complicitatea regimului Dragnea si a conducerii Bisericii sa-si risipeasca in lume cele mai de pret resurse”, scrie jurnalistul Petre M. Iancu pe DW.

Citeste si: Grav ranit de jandarmi in 10 august, a hotarat sa paraseasca Romania: „Tara pe care am dorit sa o salvez a decis sa ma impuste”

Jurnalistul a tinut sa remarce rolul benefic al retelelor de socializare pentru demascarea ticalosiei guvernarii PSD.

„Retelele de socializare au demascat de mult indiferenta manifestata fata de propriul popor de acest partid incremenit in ticalosia restauratiei feudale, care depaseste net orice inadecvare politicianista, sau populista occidentala sau esteuropeana. Aceleasi retele tind sa vina de hac si sculei calomniei, a discreditarii altora, prin propaganda, care i-a devenit un instrument tocit. Incat n-a mai fost nevoie de un sfert de secol, ca sub ceausism, ca sa ajunga sa fie de notorietate ca imparatu-i gol.

Intr-o democratie veritabila, departe de a mai putea castiga alegeri in fata unor partide credibile, precum USR, sau Miscarea lui Ciolos, PSD ar fi, deci, condamnat la o disparitie in insignifianta chiar mai rapida decat a SPD. Iata de ce regimul Dragnea nu se mai fereste sa semnalizeze fatis, prin insolenta indicibila, simbolica, a unor avansari ca a colonelului Paraschiv, desfiintarea ei radicala”, concluzioneaza articolul din DW.

Doru Oprea, un protestatar care a fost la un pas de moarte dupa ce a fost ranit de o grenada a jandarmilor in timpul protestului din 10 august, a decis sa paraseasca Romania. El s-a stabilit la Paris.

Pe 10 august, o bucata dintr-o grenada lansata de jandarmi a strapuns corpul lui Doru Oprea, foarte aproape de artera femurala. A fost la un pas de moarte. Niciun oficial al statului nu l-a vizitat la spital, iar ulterior a aflat ca in spital s-a infectat cu Clostridium Difficile. Acum a decis sa paraseasca Romania.

„Decizia mea de a ma stabili in Paris a venit cumva natural. Nu mai intru in detalii privind plata taxelor si ce primim in schimbul lor, de lipsa de infrastructura, de calitatea vietii si de restul lucrurilor, pentru ca ne-am plictisi si oricum le stim cu totii foarte bine. Nu am reusit sa imi indeplinesc visul sa fac turism adevarat aici, voi face asta insa in Franta pentru ca acolo potentialul e imens.

Desigur, voi continua sa platesc taxe statului roman prin firma de turism din Romania, treaba va merge in continuare foarte bine, ca un ceas elvetian. Dar ca sa le raspund pe scurt tuturor celor care m-au intrebat de ce plec, as putea sintetiza astfel: Tara pe care am dorit sa o salvez a decis sa ma impuste. La propriu”, a anuntat Doru Oprea pe Facebook.

Comentarii: