Deutsche Welle cere sanctionarea lui Radu Tudor de la Antena 3: „Derapaj catre barbarie. Incapabil de a informa corect si civilizat”

news

Intr-un editorial publicat pe pagina online a postului public german Deutsche Welle se solicita adoptarea unor masuri severe fata de realizatorul Antena 3, Radu Tudor, care a acceptat fara sa clipeasca comparatiile scandaloase ale ministrului Petre Daea dintre pesta porcina si holocaustul evreilor.

Deutsche Welle mentioneaza ca Radu Tudor „nu l-a contrazis pe ministru, aratandu-se in schimb si el mandru, in contextul creat de Daea, de realizarile ‘bugetarilor’ ucigasi radicali de porci”. Autorul articolului solicita „sanctionarea jurnalistului care l-a lasat sa derapeze vesel (pe ministrul Daea – n.red.), impreuna cu telespectatorii, catre barbarie”.

„Ultimele nefacute s-au produs in Romania triDaemensionala. Si-anume, la televizor. La Antena 3, in prezenta unui jurnalist care nu s-a aratat defel uimit, uluit, socat de aceasta enormitate, cum ar fi fost firesc. Aceasta comparatie grotesca, absurda, inumana nu l-a mirat defel. Ca atare, nu l-a contrazis pe ministru, aratandu-se in schimb si el mandru, in contextul creat de Daea, de realizarile ‘bugetarilor’ ucigasi radicali de porci. Aici s-a ajuns. Ce facem? Toleram, de mila prostului si compasiune pentru neomenia analfabetilor in functia de ministru si de jurnalist aceasta deraiere cumplita?

O admitem chiar stiind ca afecteaza serios nu doar imaginea guvernului Romaniei si a presei, ci, mai grav, intelegerea istoriei proprii si europene?

Sau cerem imperativ demiterea grabnica a insilor care si-au demonstrat incapacitatea de a conduce tara si de a o informa corect si civilizat, intrebandu-ne, totdata, oare cum s-a ajuns aici? In acest context nu e suficienta demisia unui Daea. Ci si sanctionarea jurnalistului care l-a lasat sa derapeze vesel, impreuna cu telespectatorii, catre barbarie. Caci nestiinta nu e, in acest context, o circumstanta atenuanta. E parte a problemei si, deci, agravanta.

Mi se pare evident ca la aceasta alunecare in subsolul mocirlos al necivilizatiei au contribuit prejudecati persistente legate de istoria nationala si, implicit, de Holocaust. E vorba, intre altele, de cele perpetuate sistematic, in raspar cu adevarul istoric si cu interesul insanatosirii sufletesti a neamului, in contextul protocronismului propriu national-comunismului restaurat, mai nou, de regimul Dragnea”, scrie Deutsche Welle.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat in legatura cu afirmatiile ministrului Agriculturii, Petre Daea, despre „porcii incinerati ca la Auschwitz”, o audiere in acest sens avand loc dupa 10 august, a declarat pentru News.ro, presedintele organismului, Asztalos Csaba, iar Dorina Rusu, membru CNA, a anuntat ca va cere consiliului sa discute cazul.

„Aproximativ intr-o saptamana vom face audierea domnului ministru, bineinteles daca va dori sa participe. Poate sa trimita si un punct de vedere. Fiind perioada de concedii nu va fi cvorum, asa ca procedura noastra spune ca trebuie sa facem intai audieri, care vor avea loc cel mai probabil dupa 10 august, dupa care va fi intocmit un raport”, a mai precizat presedintele CNCD.

In legatura cu declaratiile ministrului Agriculturii facute in emisiunea din 25 iulie, „Punctul de intalnire”, de al Antena 3, moderata de Radu Tudor, s-a autosesizat si Dorina Rusu, membru al Consiliului National al Audiovizualului.

„M-am autosesizat, ca membru CNA, in legatura cu emisiunea „Punctul de intalnire” de la Antena 3, din ziua de 25 iulie 2018, moderata de Radu Tudor, in care ministrul Agriculturii, Petre Daea, a comparat sacrificarea porcilor infestati cu pesta porcina cu uciderea evreilor in lagarul de concentrare de la Auschwitz”, a transmis intr-un comunicat Dorina Rusu.

Ea subliniaza: „Cand un invitat face o afirmatie de o asemenea gravitate, care batjocoreste memoria victimelor Holocaustului, moderatorul este obligat sa reactioneze, daca nu vrea sa fie considerat complice”.

„Sa compari, ca demnitar al statului, sacrificarea unor porci din cauza unor boli cu cea mai mare tragedie din istoria umanitatii este foarte grav, iar moderatorul in a carui emisiune se fac asemenea afirmatii rusinoase pentru Romania ar fi trebuit sa intervina pentru a nu lasa ca rusinea sa se extinda si asupra presei”, a adaugat Rusu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: