Deutsche Welle, sentinta dura: „Curtea Constitutionala a Romaniei, campioana mondiala a slugarniciei”

analize

Editorial taios, privind cea mai recenta decizie a CCR, in editia online a postului german public de radio, Deutsche Welle. Curtea Constitutionala a Romaniei este catalogata drept „campioana mondiala a slugarniciei”.

Decizia CCR de a-i face pe plac infractorului Dragnea Liviu in privinta formarii completelor de cinci judecatori are parte de o analiza dura din partea Deutsche Welle, editia de Romania.

„Niciodata magistratii n-au fost cu nasul mai aproape de noroiul in care ii sade bine sa zaca oricarui control serios al marii coruptii, oricarui adversar redutabil al oligarhiei izvorate de sub pulpana politiei politice ceausiste. Da,e vorba de acea Securitate care le ia de cateva decenii mintile romanilor, pretinzand ca molestarea, schingiuirea, intemnitarea si asasinarea lor sub regim comunist ar fi fost, chipurile, demersuri patriotice, nu sinistra mutilare a neamului romanesc.

Or, la mutilari de stat de drept se pricep de minune si urmasii securistilor. Unii au deformat si desfiintat in Parlament legi ale justitiei si coduri penale sau de procedura penala elaborate timp de decenii de specialisti autentici si magistrati veritabili, nu ca majoritatea CCR, in care nu exista decat un singur judecator profesionist.

Altii incearca sa-si probeze utilitatea in regimul Dragnea luandu-i la tavalit in zoaie propagandistice, sau la refec constitutional, cu voluptate, pe judecatori. Cei din urma s-au vazut pusi la punct, mai nou, si de o CCR campioana mondiala a slugarniciei. Desi ar trebui sa apere Constitutia Romaniei, Curtea a preferat sa-i faca pe plac infractorului-sef din fruntea PSD, cel lingusit, in ultima vreme, cu asiduitatea cultului personalitatii ceausiste, de tot mai multi politruci locali si regionali, nu doar de Valer Dorneanu si majoritatea confratilor sai.

Care e clar ca nu vor sa ramana mai prejos. Prin urmare au admis obsesivele solicitari ale sefului de facto al tarii cu privire la completele de cinci judecatori. Rezultatul concret al admisiunii sesizarii avansate de marioneta lui Dragnea privind existenta unui prezumtiv ”conflict constitutional” intre Parlament si Curtea Suprema pe tema tragerii la sorti a tuturor judecatorilor (nu doar patru din cei cinci) ii va da recidivistului noi si mari sanse, nebanuite.

Si va tinde sa continue materializarea cosmarurilor cetatenilor, care-l vad deja pe tartorul cleptocratiei alegandu-si dupa bunul plac completul de juzi, politic obedienti. Ca democratia si statul de drept romanesc sa se vada varate definitiv la tomberonul istoriei.

Are deci dreptate fostul ministru Vlad Voiculescu sa afirme ca, prin aceasta decizie, CCR si-a creat „o noua competenta, aceea de a rezolva tot ce nu trece suficient de repede prin OUG sau lege”? E corect sa-l alerteze riscul masiv sporit al salvarii de gratii a penalului, a infractorului, a recidivistilor?

Sa nu fim rai, ci ingaduitori? Sa acceptam sentinta agramata a CCR, in care, pesemne din solidaritate cu petenta Dancila, s-a inventat pluralul de „completuri de judecata”, folosit in locul celui, mai banal, de complete?

De unde atata stagnare? Hai sa admitem, tolerant, ca s-a facut mult in Romania peremista, pardon, pecerista, ca social-democrata e mai greu s-o numim. Asa ca sa-l certam pe fostul dregator din guvernul tehnocratilor lui Ciolos, care, neatarnat cum e, insista, sever, dimpreuna cu fostul premier si cu USR, ca legea sa fie pentru toti egala, nu muma pentru Dragnea si ciuma pentru cetateanul de rand.

Cine a mai vazut asa ceva in Romania fanariota? Dar in cea dragniota?

De ce sa nu ne aratam recunoscatori pentru cat de multe s-au facut in tarisoara si sa dam tiranului cu geamantanul ce-i al oricarui tiran cu-n geamantan, adica dreptul sa ne tiranizeze? Cu si fara valize?

Le va lua romanilor ani grei si stradanii monumentale sa inlature enormitatile facute statului, dreptatii si libertatii in restaurata epoca de aur pesedista, pentru a retransforma tara bunului plac intr-un taram al dreptatii si libertatii, al binelui si al placerii de a trai in ea”, a scris Petre M. Iancu pe site-ul Deutsche Welle.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: