Deutsche Welle: „A tolera revocarea lui Lazar este tradare nationala. Prestigiul Romaniei primeste o lovitura letala”

analize

Articol foarte dur pe pagina de internet a postului public german de radio Deutsche Welle in legatura cu solicitarea de revocare din functie a procurorului Augustin Lazar. Autorul considera ca demiterea lui Lazar ar reprezenta „lovitura naprasnica, letala, aplica prestigiului Romaniei”.

„PSD, Dragnea,Tariceanu si complicii stiu bine ce lovitura naprasnica, letala, aplica prestigiului Romaniei prin aceasta noua demitere ilegala si imorala. A o tolera, nu doar a o porunci si a insista asupra ei reprezinta, deci, o tradare nationala si, totodata, devoalarea insolenta a naturii unei puteri, care nu admite nici cea mai vaga spartura, disidenta, sau independenta in esafodajul puterii”, scrie Petre M. Iancu, autorul articolului de pe DW.

Jurnalistul afirma ca solicitarea de revocare este „o nedreptate flagranta” si condamna „sinistra plasa de fake-news tesute de Toader si reteaua de cozi de topor ai regimului Dragnea”.

„Orice om de bun simt intuieste ca procedura de revocare a lui Augustin Lazar de catre ministrul zis „al justitiei”, Tudorel Toader, e o nedreptate flagranta in raport cu bilantul, munca, faptele si declaratiie procurorului general. Caci e notoriu ca Lazar e un magistrat demn si competent. Unul care, impreuna cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a inregistrat, in ciuda imensului razboi propagandistic purtat impotriva lor de cleptocratie, rezultate spectaculoase, ani la rand, in combaterea delictelor penale, in urmarirea si tragerea la raspundere a infractorilor inzestrati cu averi si putere politica.

Augustin Lazar n-a fost instalat intamplator in functie in timpul guvernarii Ciolos. Contrar minciunilor raspandite de ministrul injustitiei pesedisto-aldeiste, numirea sa a raspuns celor mai exigente evaluari si criterii de probitate, vechime si profesionalism, precum si avizului organizatiei magistratilor, CSM, dat, semnificativ, in unanimitate.

Contrar sinistrei plase de fake-news tesute de Toader si reteaua de cozi de topor ai regimului Dragnea, profilul lui Lazar, insusirile sale si calificativele atribuite eminentului magistrat roman au fost evaluate si reevaluate in repetate randuri de specialisti inaintea numirii sale de catre presedintele Romaniei, la propunerea fostului ministru al justitiei, Raluca Pruna. Care, mai nou, a demontat credibil minciunile lui Toader, menite sa justifice procedura de revocare a lui Augustin Lazar.

Contrar gogosilor propagandistice puse in circulatie de Tudorel Toader, cel care, batandu-si joc, constant, de misiunea sa de a sluji nu infractorii si penalii, ci poporul si justitia, a politizat-o pe cea din urma si ii distruge libertatea si statul de drept celui dintai, Augustin Lazar nu a gresit dupa numirea sa.

(…) PSD si cozile lui de topor politice, mediatice si economice nu sunt, desigur, la prima demontare a unui om cinstit, avand drept scop intimidarea procurorilor si judecatorilor, sau a altor profesionisti care nu accepta sa-si scoata la mezat independenta. Din pricina urmasilor lui Ion Iliescu si ai PCR, Romania continua sa fie, de ani de zile, scena celor mai oripilante si odioase linsaje de personalitati, intre care numerosi magistrati precum Camelia Bogdan, Laura Codruta Kovesi, sau Cristi Danilet.

Si totusi, atacul asupra lui Augustin Lazar reprezinta o noua dimensiune, nu doar expresia, in fond banala, a neghiobiilor unor insi afectati de complexe de inferioritate, de invidii inavuabile si de o irepresibila mentalitate autoritara. Reprezinta o noua dimensiune si o noua calitate, pentru ca procurorul general e, notoriu, un ultim mohican.

E ultima personalitate demonstrabil competenta si independenta de rang inalt din magistratura ramasa in functie si, ca atare, un vestigiu pe cale de disparitie al independentei oi calitatii justitiei romanesti. Odata cu revocarea sa, Romania va putea fi cotata ca entitate care si-a distrus magistratura, o tara, ca Turcia, ce si-a prefacut statul de drept intr-unul antimeritocratic, mafiot si autoritar. Sau, chiar, totalitar.

PSD, Dragnea,Tariceanu si complicii stiu bine ce lovitura naprasnica, letala, aplica prestigiului Romaniei prin aceasta noua demitere ilegala si imorala. A o tolera, nu doar a o porunci si a insista asupra ei reprezinta, deci, o tradare nationala si, totodata, devoalarea insolenta a naturii unei puteri, care nu admite nici cea mai vaga spartura, disidenta, sau independenta in esafodajul puterii.

Or, nepasarea si desconsiderarea aroganta a opozitiei, a unui segment semnificativ al natiunii si a partenerilor Romaniei, conotate de masura demiterii abuzive a procurorului general, semnalizeaza, clar, ca zarurile au fost aruncate, iar drumul spre totalitarism pe care s-a angajat regimul Dragnea a devenit, in opinia mai-marilor tarii, ireversibil”, se incheie articolul de pe DW.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: