Dezastru pentru Rusia in Ucraina. Nou bilant al pierderilor: 29 avioane, 29 elicoptere, 191 tancuri, 816 blindate, 5.300 militari

externe

Ministrul adjunct al Apararii din Ucraina, Hanna Malyar, a raportat principalele pierderi ale armatei ruse incepand cu dimineata celei de-a cincea zile de invazie a Ucrainei, informeaza Pravda din Ucraina.

„Pierderile totale aproximative ale inamicului intre 24 si 28 februarie, incepand cu ora 6 dimineata din 28 februarie:

29 de avioane
29 de elicoptere
191 de tancuri
816 vehicule blindate de lupta
74 de tunuri
1 sistem de rachete antiaeriene „Buk”.
291 echipamente auto
60 de rezervoare de gaz
3 vehicule aeriene fara pilot
2 nave/ambarcatiuni
5 unitati de echipamente de aparare aeriana
aproximativ 5.300 de militari (numarul este in curs de confirmare)”, a scris Malyar pe Facebook.

Citeste si: Ce spun rusii luati prizonieri: „Am fost inselati de comandanti, am fost mintiti. Vrem doar sa ne intoarcem acasa si vrem pace” – Video

Malyar a explicat ca aceste informatii sunt aproximative si pot fi revizuite ulterior. Este dificil sa primesti informatii exacte in timpul luptelor, deoarece comandamentul militar se concentreaza asupra luptei in sine.

Presedintele ucrainean Volodmir Zelenski le-a cerut luni soldatilor rusi care au invadat Ucraina sa depuna armele.

Intr-un mesaj video difuzat chiar inaintea negocierilor ruso-ucrainene din Belarus, Zelenski li se adreseaza direct, in rusa, militarilor trimisi de Moscova in tara sa: „Depuneti armele, plecati de-aici, nu va credeti comandantii, nu va credeti propagandistii. Salvati-va vietile, pur si simplu”.

Tot luni, presedintele a cerut Uniunii Europene sa permita aderarea imediata a Ucrainei, pe baza unei proceduri speciale, informeaza Reuters. „Obiectivul nostru este sa fim alaturi de toti europenii si, cel mai important, sa fim egali. Sunt sigur ca asa este corect. Sunt sigur ca meritam asta”, a spus el intr-o inregistrare video distribuita in retelele sociale.

Comentarii: