Dezastru social in Rusia: Oameni mor inghetati pe strazi, SARACIA este din ce in ce mai profunda

externe

Moscova este un oras cunoscut pentru iernile aspre care se abat asupra sa.  Pe fondul crizei economice afecteaza grav Rusia, tot mai multi oameni nu mai scapa din ghearele frigului naprasnic.

Numarul persoanelor fara adapost este in continua crestere in capitala Rusiei, dupa ce tara a intrat in picaj din punct de vedere economic, din cauza scaderii istorice a pretului barilului de petrol la nivel mondial, principalul produs de export.

Unele organizatii caritabile estimeaza ca, in prezent, exista 100.000 de oameni care traiesc in conditii grele in Moscova, locuind pe strazi.

„Multi ajung sa moara inghetati in somn. Cunosc multi care au murit”, spune Vera, o tanara de 29 ani citata de Euronews. „Eu, de asemenea, sunt moarta de frig si infometata, ca intotdeauna”, incheie ea.

Mai mult de 2 milioane de rusi au ajuns, anul trecut, sa ingroase numarul celor care traiesc in saracie, dupa reducerea cheltuielilor guvernamentale si a inflatiei galopante, care au dus la au cresterea cheltuielilor gospodariilor.

Pentru a scapa de frig, unii oameni se refugiaza in canalizarile orasului. Ghemuiti printre conductele de incalzire, ei incearca sa reziste pana a doua zi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: