Dezertare majora in tabara PSD-Pro Romania inainte de motiune. Un senator anunta ca voteaza impotriva: „Cu siguranta stabilitatea nu va fi adusa de echipa lui Ciolacu”

actualitate

Senatorul Vasile Ilea (Pro Romania)  a anuntat vineri ca el nu va vota motiunea de cenzura. Motiunea va fi votata luni in Parlament.

Demersul PSD nu este corect si nici serios, fiind facut doar in scop electoral pentru congresul PSD, a declarat Ilea pentru Ziarul Faclia. Pe de alta parte, senatorul Pro Romania afirma ca suntem intr-un moment deosebit din punct de vedere medical, precizand ca „Romania nu are nevoie de instabilitate”.

„Cu siguranta stabilitatea nu va fi adusa de echipa lui Ciolacu”, a precizat Vasile Ilea. Alt motiv pentru care Ilea nu voteaza motiunea e legat de faptul ca intanta de Contencios Constitutional inca nu s-a pronuntat cu privire la sesizarea facuta de Executiv privind situatia conflictuala intre Guvern, pe de o parte, si Parlament, pe de alta parte, generata de depunerea unei motiuni de cenzura in perioada dintre cele doua sesiuni parlamentare ordinare.

„Dupa parerea mea, nu cred ca se poate vota motiunea inainte sa avem o decizie a CCR cu privire la aceasta situatie conflictuala semnalata de Guvern”, a spus Vasile Ilea. Totodata, senatorul atrage atentia ca termenul pentru supunerea la vot a motiunii era de trei zile, iar acesta e expirata duminica, 23 august.

Vasile Ilea a fost ales senator pe listele PSD Cluj, insa in iulie anul trecut si-a inaintat demisia din partid. Ulterior, parlamentarul clujean s-a inscris in Pro Romania.

Mai mult despre:

Comentarii: