„Dezgustator si lipsit de respect pentru cei care muncesc”. Dacian Ciolos ii pune dur la punct pe Dragnea si Daea: „Nu e firesc sa te lauzi cu munca altora”

politica

Postare dura a premierul Dacian Ciolos, dupa ce Liviu Dragnea s-a laudta cu productii „istorice in agricultura”. „Faptul ca domnii Dragnea si Daea se impauneaza cu munca agricultorilor, mi se pare dezgustator si lipsit de respect pentru cei care chiar muncesc pamantul”, spune Ciolos.

„Inteleg ca guvernul PSD-ALDE a ‘raportat’ productii record la hectar. Nu va aminteste lauda asta de alte vremuri?

Daca ar fi sa ma iau dupa abordarea domnului ministru Daea, ar trebui sa ma auto-felicit pentru productiile la grau, de exemplu, pentru ca acel grau a fost semanat in perioada guvernarii anterioare.

Va dati seama unde s-a ajuns! Politicienii se lauda, ca pe vremea comunistilor, cu munca agricultorilor. Si care e meritul lor, al politicienilor de la putere? Ca au dat subventiile la timp. Adica, si-au indeplinit atributiile de serviciu. Nu au dat banii lor, ci banii contribuabililor europeni. Si pentru ca functionarii din subordinea lor si-au indeplinit atributiile de serviciu trebuie sa se laude politicienii in fata neamului.

Nu mai reamintesc faptul ca in toamna lui 2015 am gasit intarzieri mari in pregatirea platii subventiilor, motiv pentru care acestea s-au platit cu intarziere in 2016 cand a trebuit sa lucram la recuperarea acestor intarzieri. Astfel, in toamna anului 2016, am putut in sfarsit sa platim avansul subventiilor pentru anul 2017 dupa ce am reusit sa punem in functiune sistemul informatic de la agentia de plati. Iar anul acesta lucrurile au mers struna pentru ca am lasat un sistem functional, nu asa cum l-am gasit noi, blocat.

Nu ne-am laudat cu munca agricultorilor pentru ca nu e firesc. Insa ce vad acum, faptul ca domnii Dragnea si Daea se impauneaza cu munca agricultorilor, mi se pare dezgustator si lipsit de respect pentru cei care chiar muncesc pamantul”, a scris Ciolos pe pagina sa de Facebook.

Liviu Dragnea si Petre Daea s-au laudat, miercuri, intr-o emisiune la Antena 3 cu productii istrice in agricultura.

”2017 este un an exceptional, fara precedent, un an istoric. Bugetul pentru agricultura in 2017 a fost construit pe programe. Le-am urmarit pas cu pas si ele au ajuns la un rezultat. Am realizat cea mare productie de grau din istorie, peste 10 milioane de tone, asta inseamna o productie medie de 4.836 kg/ha. Asa s-a intamplat si la rapita, asa s-a intamplat si la mazare, la orz si la floarea soarelui. La toate aceste culturi sunt productii istorice pe care nu le-a mai realizat Romania de cand se cultiva aceste culturi. (…) Primul obiectiv a fost acordarea subventiilor la timp. Practic, aici este motorul”, a spus ministrul Agrculturii.

„Productia este, in mod real, mai mare decat e in cifre”, a adaugat Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: