Dezinformare halucinanta la Romania TV: „Iohannis cere de la guvern lege pentru amnistie si gratiere”

news

Postul lui Sebastian Ghita, Romania TV, a prezentat declaratiile lui Klaus Iohannis de la sediul Guvernului intr-un sens diferit cu 180 de grade. RTV a afisat o burtiera conform careia presedintele este in favoarea amnistiei si gratierii.

„Iohannis cere de la guvern lege pentru amnistie si gratiere” si „Iohannis bate cu pumnul in masa la guvern pentru legea gratierii”, sunt doar doua dintre titlurile mincinoase afisate de Romania TV.

Screen Shot 2017-01-18 at 13.30.22
Captura: Pagina de Media

Screen Shot 2017-01-18 at 11.01.51

Presedintele a ajuns la Palatul Victora tocmai pentru a impiedica adopdarea de catre guvern a unei ordonante privind gratierea.

„Cunoasteti povestea ca este un elefant in incapere, dar nu se vede. De fapt, sunt doi elefanti – ordonanta referitoare la gratiere si ordonanta de modificare a Codurilor Penale.

Evident ca si despre acestea am discutat cu dl prim-ministru mai de dimineata, iar domnia sa mi-a spus ca discutia avusese loc deja cu anumiti colegi din Guvern si ca nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentara aceste doua chestiuni, privind gratierea si modificarea Codurilor.

De asemenea, subliniez si sper sa fiu in asentimentul dlui prim-ministru, s-a angajat ca aceste chestiuni sa nu fie bagate peste noapte in nicio sedinta de guvern si imediat ce documentele vor fi clarificate, evident ca sub conducerea Ministerului de Justitie, sa fie puse in transparenta, adica mai clar sa fie date spre consultare tuturor entitatilor prevazute de lege – CSM, organizatii profesionale, ale judecatorilor si opiniei publice.

Este obligatoriu sa respectam aceste chestiuni – si subliniez, inainte sa ajung eu la Guvern, dl prim-ministru analizase cu maxima responsabilitate aceste chestiuni si asa a fost posibil ca, in 20 de minute sau cat am stat noi doi impreuna, sa ajungem la consens, fiindca amandoi, si toti membrii Guvernului, dorim sa consolidam statul de drept, si atunci o parte importanta este respectarea normelor si nu in ultimul rand respectarea romanilor si a societatii civile, care cu totii sunt foarte interesati de aceste spete”, a spus Iohannis in fata membrilor Guvernului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: