Dezmat la Iasi, salarii de peste 5.000 euro pentru sefii din Primarie. USRPLUS cere injumatatirea acestora

politica

Consilierul local USR PLUS Iasi Razvan Timofciuc sustine ca, potrivit bugetelor de venituri si cheltuieli pentru societatile primariei, directorii acestor institutii ar urma sa castige salarii „sfidatoare”, de peste 20.000 de lei, el precizand ca va cere in consiliu injumatatirea acestor venituri.

Razvan Timofciuc afirma, intr-un comunicat de presa, ca bugetele de venituri si cheltuieli propuse pentru societatile Primariei includ salarii uriase pentru directorii acestor institutii si ca se pregateste un dezmat pe bani publici.

El a precizat ca va cere injumatatirea acestor venituri in sedinta de consiliu local de saptamana viitoare in care vor fi aprobate bugetele pentru societatile subordonate Primariei iesene.

„Este o sfidare la adresa iesenilor. Se pregateste un dezmat pe bani publici. In timp ce mii de ieseni au veniturile scazute sau au ramas someri din cauza pandemiei, la societatile subordonate Primariei s-au majorat indemnizatiile si asa nesimtite ale directorilor si membrilor din Consiliile de Administratie.

La societatea care administreaza pietele din Iasi, fondul de salarii pentru director si membrii CA este de 650.000 lei, pe cand investitiile au un buget de 140.000 lei. Iar pietele din oras arata jalnic, nu s-au mai facut modernizari de peste zece ani. Indemnizatia fixa a directorului urmeaza sa creasca cu aproape 25 la suta, iar indemnizatia membrilor CA cu 166 la suta. Astfel, directorul ajunge la un venit net lunar de 20.475 lei, iar un membru CA va incasa 4.290 lei pentru prezenta la o sedinta pe luna”, afirma Razvan Timofciuc.

Acesta adauga ca la societatea Termo-Service, bonusul anual pentru director creste de la 104.000 lei 208.000 lei. Aceeasi situatie este valabila si la societatile Ecopiata si Salubris, unde, potrivit lui Timofciuc, veniturile sefilor vor depasi 20.000 de lei pe luna.

„Sunt exemple care stau marturie ca termenii nesimtire si sfidare nu sunt prea tari pentru ce se intampla. Voi solicita reducerea la jumatate a salariilor directorilor si a celor din Consiliile de Administratie. Chiar si asa, veniturile medii ale directorilor ar fi de minim 7.500 lei net pe luna, iar indemnizatiile celor din CA de 2.000 lei net. Daca propunerea mea va fi aprobata, se va face o economie generala de peste un milion de euro”, a mai spus consilierul local USR PLUS.

Mai mult despre: ,

Comentarii: