externe

Dezmembrarea Ucrainei. Kremlinul sustine ca peste 90% din populatia din Donetk si Lugansk vrea sa se alipeasca Rusiei

Rusia pare sa pregateasca referendumuri pentru anexarea unor teritorii ocupate din Ucraina, apreciaza dpa, citata de Agerpres.

Conform unor sondaje de opinie recente, prezentate duminica de Serghei Kirienko, prim-adjunct al sefului administratiei prezidentiale ruse, aderarea la Rusia este sustinuta de 91-92% din populatia regiunilor Donetk si Lugansk din estul Ucrainei.

In regiunile Herson si Zaporojie, cucerite recent de fortele ruse, intre 75% si 77% din locuitori doresc ca teritoriile lor sa faca parte din Rusia, nu din Ucraina, sustine Kirienko.

Presedintele rus Vladimir Putin a afirmat in repetate randuri ca Kremlinul va reactiona daca poporul se pronunta pentru aderarea la Rusia, reaminteste dpa.

Moscova nu controleaza insa complet regiunile pe care pare sa doreasca sa le anexeze. Ucrainenii domina militar o parte din Donetk si exista indicii ca pregatesc o contraofensiva in Herson.

Agentia citata afirma ca datele prezentate de Kirienko sunt privite de multi cu suspiciune. Site-ul de stiri online Meduza a comunicat recent ca sondajele proprii indica o egalitate intre pro-rusi si pro-ucraineni, cu procentaje de cate 30% de ambele parti, in timp ce restul locuitorilor din regiunile vizate nu au nicio parere despre anexarea de catre Rusia.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ilie Nastase: „O sustin pe doamna Firea, a mai fost la primarie, stie ce face” – VIDEO

Dupa ce a fost el insusi in 1996 candidatul PSD  (pe atunci PSDR) la primaria…

5 minute ago

Cine este Mohammad Mokhber, noul presedinte al Iranului

Iata cateva date cheie despre Mohammad Mokhber, 68 de ani, primul vicepresedinte al Iranului care,…

19 minute ago

Alegeri scumpe la Vaslui: primarul din comuna Pogonesti a alocat 7.000 de euro doar pentru hartia igienica si sapunul din cele doua sectii de votare

Consilierii locali din comuna vasluiana Pogonesti urmeaza sa dezbata si sa voteze in sedinta de…

35 de minute ago

Scriitorul care a vrut sa-l ucida pe premierul slovac Fico nu a actionat singur: la doua ore dupa incident cineva a sters toate mesajele sale de pe internet

Potrivit ministrului de Interne de la Bratislava, echipa care investigheaza cazul va cerceta si daca…

O oră ago

Scriitorul Salman Rushdie: „Daca ar exista un stat palestinian, ar fi ca un stat taliban, condus de Hamas”

Salman Rushdie, autorul americano-britanic care a supravietuit la limita unui atentat comis in 2022 de…

O oră ago