Dezvaluire BOMBA a unui senator PSD: Ciolos a fost convocat in Senat la initiativa lui ILIESCU

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae a dezvaluit, joi noapte, la Antena 3 ca initiativa convocarii lui Dacian Ciolos in fata Senatului i-a apartinut lui Ion Iliescu.

„Initiativa convocarii lui Dacian Ciolos in Senat ii apartine lui Ion Iliescu. M-a sunat si mi-a spus ca trebuie luate masuri in cazul evacuarii Antena 3”, a declarat Serban Nicolae in cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

In urma acestei dezvaluiri se poate lesne trage concluzia ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a actionat la comanda PSD in momentul in care a propus convocarea premierului Ciolos pentru a da explicatii in legatura cu evacuarea Antena 3.

„Este practic un plan bine pus la punct de suspendare a democratiei, iar capitolul anihilarii presei si al libertatii de exprimare, mai ales pentru presa incomoda si nealiniata, neobedienta, nu putea fi omisa. Descinderea brutala si supranumerica desfasurata de ANAF la adresa unei televiziuni, cu controlul identitatii persoanelor aflate in sediu, un control abuziv, din care nu au lipsit probabil folosirea gazelor lacrimogene, asta era ceea ce se mai putea face in plus, mi se pare ca ajunge sa fie expresia ultima a acestor derapaje si excese permanente care se intampla in Romnia in ultima perioada”, argumenta Tariceanu necesitatea convocarii premierului.

Dacian Ciolos a declarat in plenul Senatului ca Guvernul nu a fost informat despre decizia ANAF pentru ca o astfel de actiune nu tine de apanajul Legislativului. Totodata, seful Guvernului a precizat ca dreptul la libera exprimare va fi aparat ferm.

„Actiunea ANAF nu e un atac la dreptul la libera exprimare. Guvernul respecta deplin decizia ANAF nu vizeaza activitatea jurnalistilor. Antenele nu isi pierd licentele. In ciuda afirmatiilor din aceste zile, televiziunile vor emite inclusiv luni din sediile in discutie, pentru simplul motiv ca suntem abia la inceputul unui proces legal de intrare in posesie si valorificare a unui bun al statului, care va putea sa mai dureze inca luni bune. Incetarea emisiei e apanajul CNA. (…) Guvernul respecta legile si hotararile judecatoresti. ANAF a pus in aplicare o decizie definitiva. (…) Termenul dat pentru evacuare voluntara este stipulat in Codul de procedura civila si e de 5 zile”, a declarat Dacian Ciolos in fata senatorilor.

Totodata, premierul Dacian Ciolos a precizat ca ANAF a actionat legal, punand in aplicare o decizie definitiva a justitiei in cazul posturilor de televiziune ale grupului Intact.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: