Dezvaluire incendiara a unui ministru. Cum a planuit Guvernul Ponta sa saboteze SCUTUL de la Deveselu

news

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, dezvaluie ca Guvernul Ponta a intentionat sa  construiasca un penitenciar la numai cinci kilometri de scutul antiracheta de la Deveselu. Proiectul a fost oprit de catre Guvernul Ciolos.

Pruna a afirmat ca a oprit in luna mai proiectul de construire a penitenciarului, deoarece avea aviz negativ de la Ministerul Apararii, pentru ca in jurul bazei trebuie sa fie un perimetru de siguranta de 5 km.

„Era (n.r. – penitenciarul) la mai putin de cinci kilometri. De acel scut, da. In plus, am primit si un aviz negativ de la Ministerul Apararii Nationale. Cand spun am sistat, sa nu inteleaga nimeni ca eram intr-o faza avansata. Eram intr-o faza in care se facuse numai studiul de prefezabilitate, care poate fi foarte bine folosit in aceeasi masura pe un alt teren pe care dealtfel ANP-ul l-a si identificat, va fi undeva in Moldova.”, a declarat ministrul Justitiei intr-un interviu pentru HotNews.

Intrebata cine a luat decizia ca penitenciarul sa fie construit langa scutul antiracheta, Pruna a raspuns ca decizia a fost luata printr-o hotarare de guvern de catre fostul executiv condus de Victor Ponta.

„Eu pot sa va spun ca decizia s-a luat prin hotarare de guvern. Cine anume, nu stiu. (…) In orice caz, prin hotarare de guvern s-a stabilit care este amplasamentul acestui penitenciar si a survenit acest HG dupa ce se stabilise amplasarea scutului acolo unde este el.”, a precizat Raluca Pruna.

Pruna a mai precizat ca penitenciarul va fi construit in zona Moldovei, insa nu a dezvaluit locatia exacta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: