Dezvaluiri. Cati BANI a primit Bitanescu de la primaria lui Firea pentru Festivalul „Rodica Popescu Bitanescu”

politica

Liderii USR au dezvaluit ca actrita Rodica Popescu Bitanescu a primit o finantare consistenta din partea Primariei Bucuresti pentru un festival care-i poarta numele ca rasplata pentru serviciile „electorale” facute Gabrielei Firea.

„Ce am vazut in sedinta de Consiliu General de luni a fost cum un agent electoral al PSD, dna Rodica Popescu-Bitanescu, este recompensata cu fonduri publice pentru activitatea domniei sale. Legat de dna Bitanescu – imi este drag un citat din Caragiale care spune ca ‘cel mai greu lucru pentru un roman care stie sa citeasca este sa nu scrie’. Vedem o incapacitate a Primariei Generale in a derula niste investitii la care s-a angajat si alocarea fondurilor necesare pentru acele investitii intr-o zona de divertisment” a afirmat Nicusor Dan intr-o conferinta de presa sustinuta joi.

Potrivit consilierului USR Roxana Wring, pentru festivalul Rodica Popescu-Bitanescu au fost acordati 216.000 lei, insa piesele de teatru sunt deja montate. „Piesa „Cinci femei in tranzitie” este in repertoriul Teatrului National, este greu de inteles de ce” a fost nevoie de aducerea la Teatrul de Comedie.

Wring a declarat ca prin aceasta alocare „i se multumeste practic dnei Bitanescu pentru sprijinul acordat in campania electorala. Suntem inaintea alegerilor si este mult mai usor sa organizezi festivaluri la care dna Firea sa apara. Noi nu am votat impotriva culturii ci impotriva cheltuirii banilor in mod transparent. Este greu sa castigi voturi prin plan urbanistic zonal”.

Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu-Bitanescu are loc in perioada 1-5 noiembrie, fiind organizat de Teatrul de Comedie si Primaria Municipiului Bucuresti. Sunt prezentate cinci spectacole scrise si regizate de Rodica Popescu-Bitanescu. Unul dintre acestea se numeste „Interesul poarta fesul”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: