Dezvaluiri din Primaria Capitalei. Firea arunca cu MILIOANE de euro in stanga si-n dreapta, apoi isi face campanie la televiziunile prietene

politica

Consilierul USR Dumitru Dobrev dezvaluie cum se desfasoara sedintele Consiliului General al Capitalei in care se aloca milioane de euro din banii publici. El spune ca deciziile de a distribui sume uriase de bani sunt slab argumentate iar documentele insotitoare sunt insuficiente. 

„Cu un zel nestavilit, doamna Gabriela Firea isi continua campania electorala la televiziunile prietene. Strategia are doi piloni: ce proiecte bune propune domnia-sa si ce rai sunt consilierii USR ca nu i le voteaza.

Doamna Firea, care, ca orice jurnalist cu experienta, stie destule despre arta manipularii, vine cu argumente emotionale de tipul „consilierilor USR nu le pasa de sanatatea copiilor nostri, de soarta sporturilor nautice etc.” Si pentru ca la anumite televiziuni este la dumneaei acasa, nu rateaza nici o ocazie pentru a mai ataca o data USR.

Doamna Firea o tine una si buna cu „interesul bucurestenilor”.

E in interesul bucurestenilor sa aiba un pasaj la Piata Sudului, deci haideti sa votam cutare lucru.

Excelent, daca e in interesul bucurestenilor. Dar daca e asa, cu cat timp inainte de sedinta de plen i-ati prezenta dvs unui consilier un dosar de 200 de pagini care contine proiectul respectiv, doamna sau domnule care cititi aceste randuri?

Cu o saptamana, ca lucreaza si o fi si el ocupat? Cu cinci zile? Hai cu 3, minimul admis de lege pentru situatii exceptionale?

Ei bine, nu! DOAMNA FIREA A CONSIDERAT CA NU E CAZUL SA CITIM DELOC DOSARUL DE CATEVA SUTE DE PAGINI REFERITOR LA PASAJUL CU PROBLEME DE LA PIATA SUDULUI, drept pentru care ni l-a inmanat joi, la ora inceperii sedintei! Iar proiectul nu era pe ordinea de zi anuntata inainte cu trei zile, a aparut atunci, de nicaieri!

Aceasta este buna guvernare locala a doamnei Firea.

Prezinta o situatie generica a tuturor cabinetelor scolare din Bucuresti pe O PAGINA A4 si aceea ar fi fundamentarea pentru cheltuirea a 3 MILIOANE DE EURO.

expunere

Ni s-ar fi parut normal ca directorul din primarie care a produs acea pagina sa fi facut un raport de necesitate care sa contina si o inventariere a acelor cabinete medicale si stomatologice scolare. Cutare cabinet poate ca are instrumentar medical aproape nou, doar ca este putin uzat moral, iar altul poate nu are de loc. Altul poate ca a fost renovat anul trecut din alte fonduri, are si mobilier si aer conditionat, altul poate ca nu a mai primit un var proaspat din 1990.

In felul acesta am fi fost si noi capabili sa verificam daca suma de 3.000.000 EUR nu cumva este prea mare sau dimpotriva, insuficienta.

Numai la noi initiative dintr-acestea pornesc de la ucazul unui politician.

In lumea civilizata, decizia de a cheltui sau, dimpotriva, de a economisi banul public vine dupa ce ai o documentatie care sa reflecte situatia de fapt si o analiza cost-beneficiu.

Dupa care sunt rai consilierii USR si nu le pasa de copiii bucuresteni – iar aici doamna Firea are grija sa ne dea si cifra exacta, ca sa fie santajul emotional mai precis.

Doamna primar trebuie sa inteleaga ca noi nu trebuie sa o credem pe dumneaei pe cuvant.

Dumneaei trebuie sa fie capabila, alaturi de aparatul tehnic al primariei, sa ne convinga ca propune proiecte nu doar utile, ci si legale si temeinic justificate financiar”, relatat consilierul pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: