Dezvaluiri grave, „omul controlat de Gazprom” din PSD pune la cale legi in favoarea Rusiei. Acuzatiile apartin unui fost ministru PSD. Bruxelles-ul reactioneaza

news

Razvan Nicolescu, fost ministru al Energiei in guvernul Ponta si fost presedinte al Agentiei Europene de Reglementare in Energie, in acuza pe deputatul PSD Iulian Iancu ca a initiat midificarile legislative pe energie care sunt in interesul rusilor de la Gazprom.

„Incepem sa ne umplem de ridicol la Bruxelles pe niste teme care chiar nu sunt importante pentru Romania. Cei de la Bruxelles au inteles foarte bine ca marele castigator al acestor modificari sunt cei de la Gazprom. Acesta este principalul motiv pentru care se opun!”, a scris Nicolescu pe Facebook.

Este vorba despre proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.64/2016 pentru modificarea Legii energiei electrice si a gazelor naturale, proiect ce urmeaza sa fie dezbatut astazi in plenul Camerei Deputatilor. Iulian Iancu a initiat mai multe amendamente la acest proiect de lege, amendamente care ar pune in pericol exploatarile de gaze din Marea Neagra – zacaminte strategice pentru Romania.

Comisia Europeana a criticat amendamentele lui Iancu, aratand ca ar putea incalca libertatile fundamentale prevazute in Tratatul privind functionarea Uniunii Europene si principiile pietei libere de energie.

Romania risca procedura de infringement daca amendamentele vor fi adoptate definitiv de Parlament.

Iulian Iancu a mai fost acuzat in trecut ca servestele interesele Rusiei, aminteste hotnews.ro. Astfel, o telegrama a Ambasadei SUA la Bucuresti in 2008 il cita pe Georgian Pop, colegul de partid al lui Iancu, care spunea ca este „controlat de Gazprom”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: