Dezvaluiri, Grindeanu a fost tras zdravan de urechi la Bruxelles: „A fost plimbat la intalniri discrete unde i s-au aratat niste pisici”

politica

Deputatul USR Cristian Ghinea afirma ca anumite surse de la Bruxelles i-au dezvaluit ca Grindeanu a fost tratat la Bruxelles ca „tipul ala care a facut prostiile alea, dar stim ca nu e sef adevarat in guvern”. De asemenea, premierul a fost avertizat ca risca sanctiuni grave din partea UE daca mai incearca sa depaseasca linia rosie.

„Ma uit pe stirile despre vizita premierului Grindeanu la Bruxelles.

Eu stiu din sursele mele ca omul a fost plimbat la intalniri discrete unde i s-au aratat niste pisici. Chiar si posibila pisica legata de fondurile europene – da, exista procedura de suspendare pentru mizerii repetate, e complicat de aplicat si nimeni nu vrea cu adevarat, dar exista. (Fondurile alea europene pe care isi bazeaza bugetul – macar daca ar fi in state sa evalueze proiectele depuse in apelurile lansate de noi…).

Deci Grindeanu e tratat de ‘tipul ala care a facut prostiile alea, dar stim ca nu e sef adevarat in guvern, poate mai poate fi spalat cumva’. Documentele ajunse la el de la Juncker sunt destul de dure (Corina Cretu a incercat sa blocheze, dar cum toata lumea o trateaza de comisar de categorie usoara, a fost ocolita si acum).

In schimb, Grindeanu face conferinta de presa in romana pentru presa din Romania. Acolo e ninja. Le-a zis el, a facut el, aia au luat notite, cum ar veni… Ninja suprem.

Are aerul ca Europa tocmai l-a recunoscut de lider continental pentru ca a avut curajul de… a anula prin OUG propria prostie facuta prin alt OUG. Gata, dom’le, am facut-o. Sunt bun, nu?

Apoi cica MCV trebuie clarificat. Deci la frazarea MCV era problema. Ca sa vezi :).

Poate Grindeanu se astepta la recomandari de gen: nu ar fi frumos sa va scapati seful de puscarie prin OUG dat noaptea. Bai Iordache, scrie asta in MCV? Nu scrie?! Atunci hai sa bagam OUG…

Ce guvern de Cascadorii Risului avem! Incredibil. Grindeanu parea mai inteligent. Dar probabil pentru ca era tacut. Daca a inceput sa graiasca…”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

Grindeanu a admis, vineri, la Bruxelles, ca decizia de a adopta OUG 13 a fost gresita. Aceasta reprezinta o schimbare radicala de pozitie, pana acum reprezentantii PSD au sustinut ca a fost vorba doar de o „problema de comunicare”, altfel ordonanta era buna.

„Faptul ca am abrogat Ordonanta 13 la cateva zile e un raspuns. Chiar daca la un anumit moment iei o decizie discutabila, daca in societate apar proteste, inseamna ca decizia ta a fost gresita si trebuie sa o retragi. Toate discutiile vor fi de acum in Parlament si vrem sa implicam si alti actori. Apreciez creativitatea din Piata Victoriei. Sincer, si cand au fost zeci de mii de oameni la Guvern, si acum, cand nivelul s-a mai redus, respect opinia protestatarilor, apreciez creativitatea de care multi dintre concetateni au dat dovada, mesajele pe care le-au transmis le-am inteles. OUG 13 a fost abrogata”, a spus Grindeanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: