Dezvaluiri IGNORATE. Metodele prin care ISIS transfera luptatori in Europa: „Misiunea mea a fost un succes”

news

Un agent ISIS care a trecut anul trecut granita din Siria si s-a stabilit intr-un port din Turcia le-a povestit reporterilor de la BuzzFeed inca din luna ianuarie cum face sa treaca ilegal granita jhadisti catre Europa. „Misiunea mea a fost un succes”, a spus el si a adaugat: „Aveti doar putina rabdare”.

Cu ajutorul a doi traficanti de persoane, agentul ISIS, in varsta de 30 de ani, strecoara grupuri mici de jihadisti in cargourile care transporta sute de refugiati. El a spus ca luptatorii ISIS intentioneaza sa puna la cale atacuri teroriste in tarile din Vest. Agentul sustine ca misiunea lor este un raspuns la atacurile aeriene lansate de SUA in Irak si Siria. „Daca cineva ma ataca, atac si eu”, a spus el sub protectia anonimatului.

Agentul ISIS le spus jurnalistilor ca a ajutat o multime de jihadisti sa ajunga astfel in tari din Europa. „Vin ca refugiati”, a spus acesta. Alti doi traficanti de persoane au povestit la randul lor ca au ajutat luptatori ISIS sa se infiltreze printre refugiati. Unul dintre ei a spus ca cei mai multi dintre cei pe care i-a infiltrat in grupuri erau sirieni, altii din alte tari din Orientul Mijlociu. Altii vorbeau prost limba araba, dar a avut si unii care proveneau din tari din Europa si chiar din Statele Unite.

Toti au nevoie de pasapoarte false, care sunt relativ usor de obtinut, spune traficantul. Acesta povesteste ca in clipa in care luptatorii ISIS ajung la el, ii cazeaza la un hotel, apoi asteapta sa le vina randul. Parasesc Turcia ca refugiati pe ambarcatiuni de mici dimensiuni care ii duc in larg, in apele internationale, acolo unde sunt ancorate nave de marfa care ii preiau. El le-a povestit reporterilor ca avea in acel moment 10 jihadisti pe care urma sa ii trimita in Europa cu urmatoarea nava.

Agentul ISIS sustine ca aceasta modalitate de a-i scoate pe luptatori din Turcia este mult mai simpla, cu atat mai mult cu cat autoritatile turce si-au intensificat controalele pe aeroporturi.

Organizatia terorista ISIS are mai mult de 20.000 de straini in randurile sale, o cincime dintre acestia fiind cetateni sau rezidenti in tarile din Europa de Vest, scrie buzzfeeed.com. Odata ajunsi in aceste state ca refugiati, ei pot calatori usor pe teritoriul Europei.

In timpul interviului, agentul ISIS a mai dezvaluit ca organizatia sa trimisese deja 4.000 de luptatori in Europa. Avand in vedere eforturile internationale de lupta cu ISIS, numarul este incredibil de mare, este posibil sa fi mintit pentru a imprastia frica, adauga jurnalistii americani. Agentul a adaugat ca are nevoie sa transfere rapid oameni in Europa, avand in vedere ca autoritatile truce si occidentale isi intensifica actiunea de a-i identifica pe cei de la ISIS. El s-a plans ca trebuie sa astepte pana se cand vasele isi fac plinul, in jur de 700 de oameni, pentru a-i strecura si pe jihadisti. „Nu putem sa platim pentru toti refugiatii ca sa-i putem trimite pe ai nostri mai repede”, s-a plans sirianul in ianuarie. Acum nu mai are nevoie sa astepte, cat timp sute de mii se inghesuie sa plece spre Europa.

„Este visul nostru sa existe un califat nu numai in Siria, ci peste tot in lume, iar visul se ca implini curand, cu voia lui Allah”, a punctat agentul ISIS.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: