Dezvaluirile lui Firea determina miscari pe scena politica. Comisie de ancheta privind interceptarile ordonate de Carmen Dan

politica

PNL si PMP au depus joi o solicitare la Biroul permanent al Camerei Deputatilor pentru constituirea unei Comisii de ancheta privind posibilele interceptari facute Directia Generala de Protectie Interna (DGPI), de serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne, a anuntat deputatul PNL Florin Roman. Demersul are loc in contextul in care primarul general, Gabriela Firea, declara ca ministrul de Interne Carmen Dan a venit la sedinta CEx al PSD cu print screen-uri ale mesajelor sale private de pe WhatsApp si afirmat ca fusese atentionata inca de anul trecut de Carmen Dan sa aiba grija ce vorbeste pe WhatsApp, pentru ca este usor de interceptat.

„Romanii trebuie sa stie daca interceptarile ilegale se refera doar la lupta pentru putere din interiorul PSD sau sunt extinse si spre alte zone: ale ministerelor, urmarirea parlamentarilor opozitiei sau a reprezentantilor presei, avand in vedere ca sunt sute de persoane detasate de la minister, iar serviciul secret al MAI are o ”traditie” nefericita in activitati de politie politica”, a declarat Florin Roman, citat de news.ro.

Deputatul mai spune ca acuzatiile din spatiul public confirma temerile PNL ca ministrul de Interne, Carmen Dan, ar putea folosi abuziv Directia Generala de Protectie Interna (DGPI).

„Acuzatiile din spatiul public confirma temerile PNL exprimate o data cu trecerea DGPI sub controlul politic al ministrului Carmen Dan. S-a deschis astfel posibilitatea folosirii acestui serviciu secret in lupta politica din interiorul PSD si impotriva opozitiei! Cei din PSD care se declarau oripilati de numarul mare al interceptarilor telefonice ilegale sunt, in fapt, cei care astazi ne demonstreaza ca au vrut sa puna mana pe aceste structuri doar pentru a le folosi in scopuri politice”, a mai spus el.

Primarul general, Gabriela Firea, declara ca ministrul de Interne, Carmen Dan, a venit la sedinta CEx al PSD cu print screen-uri ale mesajelor sale private de pe WhatsApp si afirmat ca fusese atentionata inca de anul trecut de ministrul Carmen Dan sa aiba grija ce vorbeste pe WhatsApp, pentru ca este usor de interceptat.

„Doamna ministru a scos dintr-un dosar, desi nu cred ca avea de unde sa stie ce voi spune eu, decat daca imi urmareste corespondenta, probabil, a scos niste foi si a spus ca sunt niste print screen-uri, xerox-uri convorbiri private dintre doamna prefect si un secretar de stat. Am intrebat: ‘Doamna ministru, ne spionati? Ne urmariti? Ne controlati mesajele, WhatsApp-urile?’ A intors atunci discutia si a spus ca domnul secretar de stat i-a pus la dispozitie. I-am spus ca ‘dumneavostra mi-ati spus acum un an sa am grija ce transmit pe WhatsApp pentru ca dumneavoastra aveti mesajele pe Whatsapp ale unui senator din Bucuresti si sa fiu precauta si atenta’. Daca la acest nivel am ajuns. Noi ne luptam cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe langa noi, cu o doamna ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregatita in apararea sa cu niste mesaje private”, a declarat Gabriela Firea, duminica seara, la Romania TV.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: