DEZVALUIRILE lui Traian Basescu: De ce a ales-o pe Laura Codruta Kovesi

news

Fostul presedinte Traian Basescu a povestit cum a ales-o pe Laura Codruta Kovesi, in momentul in care a decis sa o numeasca procuror general al Romaniei. El a explicat cum a fost momentul in care i-a ales pe Kovesi si Daniel Morar.

”Pe acelasi principiu ca trebuie sa gasim oameni independenti a functionat si numirea procurorilor, a procurorului-sef si al procurorului sef al DNA.

Eu stiam ca exista un procuror care arestase un membru PD, in timp ce PD era la guvernare. Nu stiam numele si am intrebat. Mi s-a spus ca este vorba despre Daniel Morar. Am spus ca acest om poate asigura indepedenta, pentru mine a fost foarte important sa nu se poata spune ca este omul PD-ului.

Am sunat-o pe doamna Macovei si am rugat-o sa aiba in vedere si acest nume. Doamna Macovei l-a testat

Povestea cu numirea domnei Kovesi e mai interesanta. Trebuie sa gasim un procuror care sa nu aiba o legatura cu jocurile murdare din Parchet. Am cerut o situatie cu toti sefii de Parchete din tara.

Ma uitam foarte atent sa fie tineri pentru ca aveam probleme cu elefantii din Parchete. Codruta Kovesi avea toate atuu-rile:

1. Era femeie si eu eram pornit pe promovarea femeilor

2. Era tanara, avea doar 33 de ani.

3. Era sportiva si asta imi arata ca e tare, ca e competitiva

4. Avea dosarele, atatea cate erau, dar nu erau infirmate de instanta”, a declarat Traian Basescu.

Intrebat daca mai trebuie prelungit mandatul Laurei Codruta Kovesi, Basescu a raspuns categoric: ”Da!”. El i-a reprosat Laurei Codruta Kovesi ca DNA a ajuns sa aiba o parte spectaculara prin faptul ca se recurge prea usor la arestarile preventive.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: