Diaconescu neaga ca a cerut functii de la PNL: „O mana de colegi vor sa vanda ieftin PMP”

politica

Presedintele PMP Cristian Diaconescu acuza, marti, ca asa-zisa sedinta a Colegiului National de saptamana trecuta, preluarea abuziva a canalelor oficiale de comunicare ale PMP, alimentarea liderilor PMP cu informatii si zvonuri false, precum si declaratiile si interviurile pe care Eugen Tomac le ofera nu sunt decat etape ale unei strategii de a baga Partidul Miscarea Populara in moarte clinica. El arata ca nu s-a vorbit in niciun moment de functia de ministru al Justitiei in negocierile cu PNL.

”Imi propusesem in aceste zile sa pastrez tacerea in legatura cu falsele framantari create in interiorul partidului, tocmai pentru a nu alimenta planul ticluit de o mana de colegi binevoitori de a vinde ieftin Partidul Miscarea Populara”, a scris Diaconescu pe Facebook.

El afirma ca ”asa-zisa sedinta a Colegiului National de saptamana trecuta, preluarea abuziva a canalelor oficiale de comunicare ale PMP, alimentarea liderilor PMP cu informatii si zvonuri false, precum si declaratiile si interviurile pe care domnul Tomac le ofera nu sunt decat etape ale unei strategii de a baga Partidul Miscarea Populara in moarte clinica, pentru ca mai apoi sa il poata oferi pe de-a-ntregul sau pe bucati altor formatiuni politice in schimbul unor beneficii personale iluzorii”.

”Totusi, gandindu-ma la munca pe care eu si multi alti colegi din PMP, inclusiv fondatorul sau, am depus-o inca de la infiintarea lui, la eforturile oamenilor din teritoriu care au dus, alaturi de noi, batalii electorale manati doar de convingere si nu de promisiunea unor functii vremelnice in administratia publica, dar si la votul de incredere primit de la sute de mii de romani care au crezut si cred in continuare ca PMP are o voce diferita de a altora in politica romaneasca, ma simt dator sa fac urmatoarele precizari”, mai scrie Diaconescu, precizand ca are ”un background profesional care ii da dreptul sa nu se impiedice si nici sa depinda de vreo functie publica sau politica”.

”Asadar, in ceea ce priveste discutia cu lideri ai PNL pe care domnul Tomac o evoca, am participat la invitatia si rugamintea acestuia din urma, nu la invitatia liberalilor. In cadrul acelei intalniri nu s-a vorbit in niciun moment de functia de ministru al Justitiei, ci discutia deschisa de domnul Iulian Dumitrescu a vizat o cu totul alta tematica, legata de fondurile europene. Inainte de acea intalnire, domnul Eugen Tomac mi-a spus ca a transmis catre PNL lista cu solicitarile de functii pe care o trimisese si catre domnul Ludovic Orban, atunci cand erau impreuna la guvernare”, spune Diaconescu.

Presedintele PMP mai precizeaza ca, la intalnirea de la Sinaia, pe care domnul Tomac o aduce in discutie, nu s-a votat in unanimitate nicio fuziune.

”Pentru ca situatia era deosebit de tensionata, au fost puse in discutie trei variante: fuziune, nicio fuziune sau colaborarea pe proiecte. Aceasta din urma a fost si cea care a fost supusa la vot si aprobata. Intalnirea de la Sinaia a aratat tuturor membrilor PMP ca interesele unui grup nu se pot constitui in interesele intregului partid, iar munca de 7 ani a unor oameni de a construi o miscare politica populara nu poate fi stearsa cu buretele si vanduta la kilogram”, spune liderul PMP.

Cristian Diaconescu mai afirma ca, in urma cu trei zile, i-a propus lui Eugen Tomac sa se inteleaga in interior pe temele pe care a creat si alimentat disputa interna.

”Avand in vedere ca acest lucru nu s-a intamplat, ma simt nevoit sa nu mai particip la nicio intalnire care are, pana la urma, drept efect destramarea Partidului Miscarea Populara. Refuz sa particip la orice incercare de sabotare a existentei si viitorului PMP si imi doresc ca proiectele PMP sa nu fie deturnate de interesele meschine ale unor colegi. De asemenea, astazi vor fi depuse in instanta contestatiile referitoare la incalcarile Statutului PMP in legatura cu adunarea din 12 ianuarie. In prezent, partidul este blocat ca efect al miscarilor intreprinse de domnul Eugen Tomac”, mai scrie Diaconescu.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac sustine, intr-un interviu acordat News.ro, ca actualul presedinte al partidului, Cristian Diaconescu, a negociat cu PNL, in prezenta sa, postul de ministru al Justitiei.

Discutia despre ministerul Justitiei a avut loc in toamna, in contextul negocierilor pentru fuziunea PNL-PMP. Eugen Tomac nu respinge o revenire in fruntea partidului si crede ca liderul actual, Cristian Diaconescu, are sanse mici sa continue ca presedinte, din moment ce ”70% din liderii PMP au solicitat un congres pentru a alege o noua conducere”.

Comentarii: