Diaconu isi incepe campania cu o uriasa minciuna: „Eram ca o chiftea pe foc, ma gandeam, chiar nimeni nu face nimic?”

politica

Mircea Diaconu, candidat la Presedintie din partea ALDE si Pro Romania, a sustinut, luni seara, la Digi24, ca a fost contactat de cele doua partide abia dupa ce a anuntat pe scarile Ateneului Roman ca vrea sa candideze. Insa site-ul DC News a anuntat cu o zi inainte ca Diaconu sa isi faca publica intentia de a candida ca va fi sprijinit de Tariceanu si Ponta.

Intr-un interviu pentru Digi24, Diaconu a declarat ca a luat decizia de a candida in urma „cu doua zile”, adica sambata. Apoi, dupa ce a sustinut o conferinta de presa, duminica, pe scarile Ateneului Roman, Diaconu spune ca a fost contactat „pentru discutii” de Ponta si Tariceanu. „Seara tarziu am primit un telefon si am fost invitat la o discutie”, a pretins Diaconu.

Insa, site-ul DC News, patronat de Bogdan Chirieac, a anuntat inca de sambata, cand Diaconu se gandea sa candideze, conform propriilor spuse, ca actorul va candida la Presedintie si va ca fi sustinut de ALDE si Pro Romania.

Principalele declaratii ale lui Diaconu, la Digi24:

– Acum doua zile am luat decizia. Eram ca o chiftea pe foc, ma gandeam, chiar nimeni nu face nimic? Este ceva urat mirositor in casa noastra.

– O sa fac o selectie din tot ce am scris si spus in ultimii 40 de ani. Presedintele nu isi acopera fisa postului, incaleca guvernul, distruge prim-ministri, spune ca ‘vreau guvernul meu’. Asta este cutremur.

– Mizeria vine de peste tot, creste ca o buruiana. Este in fisa postului presedintelui. Presedintele nu-si acopera datoria de mediator, de calmant al jocului politic.

– In Romania, sunt singurul independent cu state de ani de zile. In Parlamentul European am fost independent, chiar daca am fost in grupul ALDE.

– Sustinerea pe care o voi primi este de tip logistic. Eu nu as putea sa am reprezentanti in sectiile de votare daca nu as avea acest sprijin, de aceea am solicitat ajutor.

– Seara tarziu am primit un telefon si am fost invitat la o discutie.

– In varianta mea, presedintele nu are nicio treaba cu guvernarea.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: