Diaconu ramane trompeta penalilor: „Raportul MCV este facut de niste fete mincinoase si tendentioase”

politica

Mircea Diaconu, candidat „independent” la Presedintie, lanseaza noi atacuri virulente la adresa Mecanismului de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei. El sustine ca rapoartele MCV sunt alcatuite de niste „fete”, „tendentioase si mincinoase intotdeauna”, pe baza informatiilor venite din Romania.

„MCV-ul este o alta chestiune, este un cal-magar, este o ciudatenie, cum sa spun, a fost agatat din propria… un fel de exces de zel al nostru pe coada Tratatului. Stai, stai, stai, cum ar veni, pleca trenul si am mai agatat o tinichea …dar noi am agatat-o nu altcineva. Drept care acesta, de ce zic ca e o ciudatenie, nu are in scripte nicio metoda, o procedura de ridicare. El se pune si, gata ! Deci, nu stie nimeni cum se scoate, drept care nu-l iau in seama sau il folosesc asa ca un fel de mica ranga, de pioneza, din cand in cand, iata, pentru ca el este elaborat, de aici iti dai seama cat de important este sau neimportant, de o structura intermediara de secretariat din cadrul Comisiei, nici macar de la comisia de specialitate, aia juridica. Nu, niste fete de pe acolo fac asta pe baza unor informatii primite din Romania – si au fost tendentioase si mincinoase intotdeauna – sau de la diverse ong-uri foarte aplicate, tot din Romania, si ne dau in cap cu el, si cu asta basta. E vina noastra, este o gradina a noastra, nu o plivim, nu o ingrijim, nu suntem atenti la ea.

Pe de alta parte, deja sunt mecanisme in Europa care fac cam acelasi lucru la celelalte tari si se cam cere o astfel de evaluare, o presiune destul de mare din partea Parlamentului in orice caz (…) asupra tuturor sa instituie o forma de control, verificare pentru toate statele membre, nu numai pentru Romania si Bulgaria, in speta. De aia si cumva nu prea uita lumea acolo, sigur, noi cadem pe spate, aia fac ceva politica, facand MCV-ul, fac politica si nu altceva, dar e pe cale de disparitie si e pe cale naturala, nu l-as lua in seama aproape deloc”, a declarat Diaconu intr-un interviu pentru Agerpres.

Mai mult despre: ,

Comentarii: