Diaconu va obtine un glorios 4%. Ratata Norica Nicolai a venit sa-l sustina la depunerea candidaturii

politica

Candidatul independent Mircea Diaconu si-a depus, sambata, candidatura la alegerile prezidentiale, el afirmand la sediul Biroului Electoral Central ca apelul sau catre „cei care mai cred in romanism” este de refacere a sperantei, a increderii „in noi si viitorul nostru”.

„Apelul meu este sa incercam pe cat posibil sa refacem speranta, increderea in noi si viitorul nostru, cei care mai cred in romanism, oriunde s-ar afla. Din fericire, avem o sansa, ultima, depinde cati vom fi”, a afirmat Diaconu la sediul BEC, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, alegerile nu trebuie sa fie eminamente politice.

„E profund gresit, pentru ca un presedinte nu e de stanga, nu e de dreapta, un presedinte e al tuturor romanilor, de la stanga la dreapta si al oricui. Un presedinte trebuie sa aiba dialog cu absolut orice cetatean, de la puscariasi pana la academicieni, cu toata lumea”, a precizat Diaconu, mentionand ca a depus peste 400.000 de semnaturi.

El a explicat ca este sustinut de ALDE si Pro Romania prin alianta electorala „Un om”, ai carei copresedinti sunt Norica Nicolai si Sorin Cimpeanu.

„Aceste doua partide, la nivel de lider si de intreg, au inteles ca e vorba, in Presedintie, de o neutralitate obligatorie si un nepartizanat; participa reprezentantii aliantei, Norica Nicolai si Sorin Cimpeanu. (…) Lasati orice argument din sfera guvernarii. (…) Presedintele are cu totul alt culoar. (…) Pana acum, presedintii au fost eminamente politici si partizani, franand o buna guvernare si administrare a tarii”, a spus el, intrebat de ce nu au venit sa il sustina liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, si cel al Pro Romania, Victor Ponta.

Intrebat care este cel mai slab candidat din aceasta campanie, Diaconu a spus ca Dan Barna, pentru ca e „subtire”.

„Cred ca cel mai slab e domnul Barna, care e subtire”, a precizat Diaconu.

Mircea Diaconu a venit insotit de Norica Nicolai si Sorin Cimpeanu, reprezentantii Aliantei electorale Pro Romania-ALDE, precum si de cateva zeci de simpatizanti.

Mai mult despre: ,

Comentarii: