Diagnostic dur: „Mitocanimea a biruit. Au avut cel mai stralucit creier al Romaniei, l-au scuipat, l-au umilit. Vom exporta ‘mandria de a fi cretin'”

news

Scriitorul Adrian Papahagi este revoltat de decizia PSD de a propune la conducerea Institutului Cultural Roman o creatoare de moda. El tine sa aduca aminte ca la conducerea ICR a fost „cel mai stralucit creier al Romaniei”, Horia Roman Patapievici. 

„Au avut cel mai stralucit creier al Romaniei la carma ICR: l-au scuipat, l-au umilit, l-au exilat in sine, fiindca le-a proiectat corect radiografia spirituala. Toti cei care nu pot cita o poezie intreaga sau zece titluri de Eminescu, toti cei a caror intelegere a literaturii, a istoriei si a lumii se limiteaza la trei clisee de manual comunist si la emisiunile Antenei 3 s-au revoltat, ca tatele cu onoarea nereperata, pentru o fraza scoasa din context a unuia dintre putinii oameni capabili sa-l inteleaga nuantat nu doar pe Eminescu, ci pe orice alt autor, daca vine vorba.

Prin intentia de a numi la carma ICR un exemplar de om recent (intamplator feminin), PSD confirma integral diagnosticul lui Patapievici… in indiferenta generala.

Mitocanimea a biruit, resentimentul rege se lafaie pe catafalcul culturii romanesti. Vom exporta doar kitsch crosetat din andrele si pelteaua vadimist-ceausista numita ‘mandria de a fi cretin’, doctrina oficiala a PSD.
Si totusi, esti razbunat, draga Horia. Gandul tau a biruit, realitatea il confirma, din nefericire!”, a scris Papahagi pe Facebook.

PSD a propus-o Liliana Turoiu, fina lui Adriean Videanu, pentru presedintia ICR. Propunerea a fost depusa la Senat pe 22 martie.

Liliana Turoiu este designer vestimentar, lector universitar doctor in cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, artist si femeie de afaceri, potrivit descrierii de pe site-ul personal. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici Profesionisti din Romania si presedinte si membru fondator al Fundatiei Altum Studio Design.

Expozitia sa de costum si fotografie „Zestrea” a fost prezenta in acest an la Carnavalul de la Venetia, in organizarea Primariei Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Institutul Cultural Roman si Cercetare Umanistica de la Venetia.

turoiu 2

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: