Dialog ireal. Tariceanu, lovit de senilitate, nu intelege nimic din ce-i spun jurnalistii. Rupt de realitate – Video

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-a aflat din nou, miercuri, intr-o postura penibila, el incurcand doua proiecte importante de legi. Jurnalistii l-au intrebat despre Legea pensiilor, iar el a raspuns in legatura cu pensiile speciale. Tariceanu nu a inteles ce se intampla nici cand jurnalistii i-au explicat detaliat.

„Legea pensiilor a picat, au fost absenti mai multi senatori PSD-ALDE, inclusiv dvs. De ce nu au fost prezenti cei din majoritate ca sa treaca acest proiect important?”, l-a intrebat o jurnalista pe Tariceanu.

„Nu pot sa va dau respunsuri pentru toti ceilalti de ce nu au fost prezenti. Insa in ceea ce priveste legea pensiilor speciale, am sa va spun ca sunt anumite categorii care trebuie sa beneficieze de pensii speciale”, a spus Tariceanu, vorbind despre magistrati si militari.

„V-am intrebat de Legea pensiilor, nu de Legea pensiilor speciale, pentru ca sunt doua proiecte distincte”, i-au atras jurnalistii atentia lui Tariceanu.

„Da, da, dar in Legea pensiilor, propunerea pe care am vazut-o este sa se anuleze pensiile speciale”, a raspuns Tariceanu.

„Este lege separata, noi vorbim de Legea pensiilor, care a fost promovata de Lia Olguta Vasilescu cand era ministru al Muncii”, i-au spus din nou jurnalistii lui Tariceanu.

Seful Senatului n-a inteles nici de aceasta data: „Eu am vazut azi luarile de pozitie ale celor din Opozitie care sunt extrem de revoltati ca exista aceste pensii speciale”.

Miercuri dimineata, Legea pensiilor a fost respinsa de Senat pentru ca mare parte dintre senatorii PSD si ALDE au absentat. In absenta cvorumului, in conditiile in care doar PSD singur detine majoritatea, legea care prevedea cresterea punctului de pensie de la 1 septembrie a fost respinsa.

Ulterior, senatorii PSD si ALDE si-au facut aparitia pentru a vota impotriva unei propuneri inainte de PNL de anulare a pensiilor speciale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: