Dialog savuros intre PENALII lui Ponta la tribunal. Ghita si Sova sunt ingroziti de ce li se intampla, isi PLANG unuia altuia de mila

politica

Deputatul Sebastian Ghita a fost prezent, miercuri , la Curtea Suprema, unde se afla in proces pentru dare de mita. Acolo s-a intalnit cu un alt inculpat din randul prietenilor lui Ponta, senatorul Dan Sova. Un jurnalist de la Adevarul a fost martor al discutiei dintre cei doi.

Jurnalistul Ionel Stoica a relatat pe Facebook dialogul purtat de cei doi inculpati. Ambii se arata ingroziti de ce li se intampla.

„Sebastian Ghita se plimba ca un leu in cusca, pe hol la Curtea Suprema, asteapta sa inceapa procesul in care este acuzat de dare de mita, are vreo doua telefoane, vorbeste pe rand la ele. Este nervos, arunca sacoul dintr-o mana in alta. La un moment dat apare senatorul Dan Sova- are termen in CET Govora. Vorbesc amical, ii aud cum se plang. „Este dementa”, spune Sova, „si care-i beneficiul?”.

Sova, care astazi este citat ca inculpat, are in mana roba de avocat, ca un profesionist in Drept. Ghita aproape il ignora, ridica din umeri, butoneaza nervos telefonul, probabil citeste ce mai iese pe surse. „Si cu Toni Blair?”, insista Sova. „Nu stiu nimic!” Si ridica iar din umeri. Ghita s-a asezat acum pe una din bancile din mica Sala a Pasilor Pierduti, doar este deputat. Este vizibil suparat, citeste comunicatul DNA de punere sub acuzare a prietenului sau, Victor Viorel Ponta”, a scris Ionel Stoica.

Victor Ponta este suspect intr-un nou dosar instrumentat de DNA Ploiesti, alaturi de deputatul Sebastian Ghita.

Ponta este acuzat ca in 2012 ar fi primit de la Sebastian Ghita, printr-un intermediar, suma de 200.000 de euro pentru a-l nominaliza drept candidat PSD la alegerile parlamentare. Ulterior, Ghita a devenit deputat PSD in Colegiul 4 Prahova (zona Paulesti-Slanic).

Surse judiciare sustin ca banii primiti de la deputatul Ghita ar fi fost folositi de Ponta pentru a plati vizita vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania ca exercitiu de imagine pentru alegerile prezidentiale din 2014, pierdute in fata lui Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: