externe

Dictator la dictator trage: presedintele venezuelean Nicolas Maduro anunta il va vizita pe „fratele nostru mai mare, Vladimir Putin”, in viitorul apropiat

Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anuntat ca va vizita Rusia in curand si si-a exprimat solidaritatea cu poporul rus si cu presedintele Vladimir Putin.

„Va rog, transmiteti-i lui Putin ca il voi vizita in curand”, i-a spus Maduro ambasadorului rus Serghei Malik-Bagdasarov in direct luni la televiziunea venezueleana.

„Ceea ce s-a intamplat la Moscova [atacul de la Primaria Crocus] ma doare profund. Va rog sa transmiteti in mod special fratelui nostru mai mare, onorabilul presedinte Putin, solidaritatea si sprijinul total al Republicii Bolivariene a Venezuelei”, a mai spus Maduro, citat de agentia TASS.

Reamintim ca la sfarsitul anului trecut, presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau venezuelean au avut o conversatie telefonica in cadrul careia au discutat chestiuni de actualitate ale relatiilor bilaterale si au laudat prietenia de lunga durata dintre cele doua tari.

Cei doi presedinti au vorbit despre extinderea legaturilor in domeniul energiei, comertului si investitiilor. Putin a subliniat ca Rusia va continua sa sprijine eforturile conducerii venezuelene de a consolida economia nationala si suveranitatea.

Cei doi lideri si-au exprimat disponibilitatea de a promova interesele comune in cadrul activitatii Grupului de prieteni pentru apararea Cartei ONU.

In plus, in cadrul dialogului a fost confirmata importanta semnarii Tratatului privind parteneriatul strategic si cooperarea.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

4 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

9 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

9 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

8 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

8 ore ago