Dictatorul Kim Jong Un a condus personal un tanc, inainte de a asista la o demonstratie de lupta a armatei nord-coreene

externe

Kim Jong Un, condus, tanc, exercitii militare, Coreea de Nord

Liderul Kim Jong Un a condus un „nou tip de tanc de lupta” in timpul unor exercitii militare din Coreea de Nord, in timp ce Statele Unite si Coreea de Sud desfasoara exercitii comune, a informat joi agentia de presa nord-coreeana KCNA,citata de Associated Press.

Imbracat intr-o jacheta de piele neagra, Kim Jong Un a supravegheat exercitii militare si i-a salutat apoi pe soldatii nord-coreeni in tinuta de camuflaj, in uralele acestora, potrivit imaginilor difuzate de KCNA.

Dupa ce a trecut in revista echipajele tancurilor, liderul nord-coreean „a urcat intr-un nou tip de tanc de lupta, a apucat maneta de comanda si a condus singur tancul”, conform sursei citate.

Kim Jong Un s-a declarat foarte multumit de „puterea excelenta de lovitura” a acestui tanc de lupta. El a subliniat, de asemenea,”importanta rolului si responsabilitatii tancurilor in razboiul modern” si a insistat asupra „necesitatii de a organiza exercitii ample, care simuleaza un razboi adevarat”.

Aceste exercitii au avut loc in ultima zi a exercitiilor militare anuale de primavara ale Statelor Unite si Coreei de Sud, care au dublat numarul de soldati participanti in acest an fata de 2023, pentru a se pregati mai bine sa raspunda amenintarilor nucleare tot mai mari din partea regimului de la Phenian.

Coreea de Nord, care detine arme nucleare, condamna de multi ani aceste exercitii, pe care le considera a fi repetitii pentru o invazie a teritoriului sau. Phenianul a efectuat deja teste de arme ca raspuns la astfel de exercitii comune.

De la inceputul anului, Coreea de Nord a desemnat Coreea de Sud drept „principalul sau inamic”, a inchis agentii dedicate reunificarii si dialogului inter-coreean si a amenintat cu razboiul pentru orice incalcare a teritoriului sau, „fie si cu 0,001 milimetri”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: